Caută
Close this search box.

Samsung, cel mai bun profit trimestrial din ultimii trei ani, deși a avut mari problem cu Note 7

 

Samsung Electronics, cel mai mare producător mondial de telefoane mobile, a raportat joi cel mai bun profit trimestrial din ultimii trei ani, datorită performanțelor solide ale diviziei care produce chipuri de memorie, informează AFP.

În perioada ianuarie-martie 2017, profitul operațional al Samsung a înregistrat o creștere de 48% în ritm anual până la 9.900 miliarde woni (8,01 miliarde de dolari), în timp ce profitul net a crescut cu 46% până la 7.680 miliarde woni (6,7 miliarde de dolari) iar cifra de afaceri a crescut cu 2% până la 50.550 miliarde woni (44,64 miliarde de dolari).

Grupul sud-coreean, afectat de eșecul modelului Note 7 și arestarea vice-președintelui, nu a mai înregistrat un astfel de profit net din trimestrul al treilea 2013.

Samsung a precizat că cea mai mare parte a profiturilor sale din primul trimestru au fost generate de divizia care produce chipuri de memorie, care a realizat un profit operațional record de 6.310 miliarde woni (5,58 miliarde de dolari), în creștere cu 40% în ritm anual, în timp ce divizia care produce telefoane mobile a înregistrat o scădere a profitului operațional până la 2.070 miliarde woni (1,83 miliarde de dolari).

Grupul sud-coreean a informat că a vândut 93 milioane de telefoane mobile, dintre care aproximativ 80% au fost smartphone-uri, și șase milioane de tablete în perioada ianuarie — martie 2017. Compania se așteaptă ca performanțele diviziei de telefoane mobilă să se îmbunătățească în trimestrul al doilea după lansarea în luna aprilie a modelelor Galaxy S8 și Galaxy S8 Plus.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri