Caută
Close this search box.

Accident în Marea Neagră: Nava cu oi se întoarce în România, după ce a scufundat nava rusească

Cargobotul încărcat cu 8.800 de oi revine în România, la mai puţin de 24 de ore de la ciocnirea din Marea Neagră. Rusia dă vina pe vasul plecat din ţara noastră pentru coliziunea produsă joi şi soldată cu scufundarea navei sale de patrulare. Rămân multe întrebări fără răspuns legate de misiunea navei ruseşti.

Nava cu oi se întoarce în România pentru o inspecție tehnică, după ce a intrat în coliziune cu vasul rusesc, au declarat pentru Digi24 reprezentanți ai Autorității Navale. Inițial, presa turcă relata joi că, în urma coliziunii, vasul, care naviga sub pavilion Togo, a suferit stricăciuni minore și își poate continua cursa către Iordania după încheierea cercetărilor.

Oficialii de la Moscova susțin ca vasul rusesc „Liman” a respectat toate procedurile de navigație și manevră și ar fi posibil ca celălalt vas să fi fost de vină pentru coliziune.

Presa turcă afirmase că ceaţa foarte densă ar fi putut fi la originea incidentului. Pe de altă parte, Ministerul rus al Apărării a minimalizat pierderea vasului Liman. Acesta va fi înlocuit cu unul mai modern şi mai bine dotat, care va fi inaugurat în luna mai.

Vasul rusesc s-a scufundat în urma coliziunii, însă cei 78 de militari ruşi de la bord au fost salvaţi. Era un vas construit în 1970 la Gdansk, în Polonia, și reconvertit în 1989 dintr-un vas de cercetare în vas de recunoaștere militară.

FOTO: radiochisinau.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri