Caută
Close this search box.

Cea mai grasă femeie din lume, de 500 kg, și-a pierdut recordul, ajungând la 172 kg

 

O femeie din Egipt despre care se crede că este cea mai grea din lume urmează să fie mutată în Emiratele Arabe Unite (EAU) pentru a continua tratamentul după ce a pierdut două treimi din cantitatea inițială de 500 kg, informează vineri Xinhua citând un anunț al reprezentanților spitalului privat Saifee din India care se ocupă de tratamentul ei.

Potrivit unui comunicat emis de unitatea medicală, Eman Ahmed Abd El Aty cântărește în prezent 172 de kilograme de la circa 500 de kilograme cât avea la momentul internării.

”Echipa de medici de la Spitalul Saifee a făcut o treabă fabuloasă, iar recuperarea ei este una fără precedent. Este stabilă și toți parametrii se află sub control. Va avea nevoie în continuare de reabilitare neurologică și de fizioterapie”, se mai arată în comunicatul emis de Aparna Bhasker, directorul departamentului de chirurgie bariatrică din cadrul spitalului din Mumbai, potrivit Agerpres.

”La încheierea tratamentului de aici, ea va fi mutată la spitalul Burjeel din EAU”, a adăugat acesta.

Conform medicilor, femeia în vârstă de 36 de ani va beneficia de ”fizioterapie secundară” în EAU, spitalul de aici fiind ”mai aproape de casa lui Eman și de familia sa”.

La începutul acestei săptămâni, sora sa l-a acuzat pe renumitul medic Muffazal Lakdawala, specialist în chirurgie bariatrică în cadrul spitalului din Mumbai, că ar fi mințit cu privire la faptul că Eman Ahmed ar fi pierdut jumătate din greutate după intervenția la care a fost supusă, și că aceasta ar fi forțată să părăsească unitatea medicală.

”Ea a fost adusă într-un avion de marfă și se întoarce ca pasager într-un avion, la clasa business”, se mai arată în comunicatul însoțit de cele mai recente fotografii cu Abd El Aty.

Povestea acestei femei din Alexandria, care nu mai ieșise din casă de 25 de ani, a făcut înconjurul lumii și l-a emoționat pe chirurgul indian care i-a propus toamna trecută să o opereze.

Așa arăta femeie la 500 de kg

Femeia din Egipt considerată „cea mai grea din lume” cântărea inițial o jumătate de tonă, din cauza elefantiazisului de care suferea, o boală care provoacă umflarea membrelor și a altor părți ale corpului, și era imobilizată la pat. Trimisă la Bombay cu un zbor în scop medical, ea a suferit o intervenție bariatrică luna trecută.

Grație unei diete bazate pe lichide și intervenției chirurgicale, femeia a pierdut treptat din greutate de la sosirea în India, la mijlocul lunii februarie, cu un avion de marfă în care a fost urcată cu ajutorul unei macarale.

Sora sa și spitalul au inițiat o campanie de strângere de fonduri pentru a acoperi costurile transportului și operației.

Deținătoarea oficială al titlului de cea mai grasă femeie din lume este americanca Pauline Potter, cu o greutate de 293 kg în luna iulie a anului trecut înregistrată de Cartea Recordurilor.

 

Sursa foto: indiatoday.intoday.in

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri