Caută
Close this search box.

Mergea și Qureshi au câștigat titlul în proba de dublu la Barcelona, în turneul ATP

 

Perechea formată din tenismanul român Florin Mergea și pakistanezul Aisam-Ul-Haq Qureshi a câștigat proba de dublu din cadrul turneului ATP de la Barcelona, cu premii totale de 2.324.905 euro, duminică, după ce a învins în finală cuplul germano-austriac Philipp Petzschner/Alexander Peya cu 6-4, 6-3.

Mergea și Qureshi, care în semifinale trecuseră de perechea româno-olandeză Horia Tecău/Jean-Julien Rojer, au obținut victoria după o oră și 10 minute, relatează Agerpres.

Aceasta a fost prima finală a lui Mergea alături de Qureshi și al șaptelea titlu cucerit de român la dublu în circuitul ATP.

Mergea și partenerul său au reușit un break decisiv în primul set, la 5-4, după ce salvaseră cinci mingi de break. În actul secund, perechea româno-pakistaneză a rupt echilibrul la 4-3, iar apoi au încheiat pe serviciul său (6-3).

Mergea și Qureshi vor primi un cec de 150.780 euro și 500 de puncte ATP, în timp ce Tecău și Rojer s-au ales cu 37.030 euro și 180 de puncte.

Mergea a câștigat precedentele șase titluri ATP, în 2013 la Viena (alături de cehul Lukas Rosol), în 2014 la Vina del Mar (alături de austriacul Oliver Marach) și la Hamburg (cu croatul Marin Draganja ca partener), în 2015 la Stuttgart (alături de indianul Rohan Bopanna) și anul trecut la București (împreună cu Horia Tecău).

Florin Mergea mai are șapte finale jucate, în 2015 la Auckland, Montpellier (ambele alături de englezul Dominic Inglot), Casablanca, Halle și Turneul Campionilor (toate alături de Bopanna), în 2016 la Sydney și Madrid (tot cu Bopanna alături), precum și o finală la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, alături de Tecău.

Qureshi și-a trecut în palmares al 13-lea titlu ATP, având și 16 finalei pierdute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri