Cancelarul federal german, Angela Merkel, a fost ‘îngrozit’ de ‘odiosul’ atac cu exploziv, comis marți seara împotriva echipei de fotbal Borussia Dortmund, a anunțat miercuri purtătorul său de cuvânt, Steffen Seibert, informează AFP, Reuters și DPA.

‘La fel ca locuitorii din Dortmund și milioane de alte persoane, cancelarul federal a fost îngrozit de noul atac împotriva autocarului BVB (Borussia Dortmund)’, a declarat Seibert pentru presă, promițând că anchetatorii ‘vor face totul pentru a-i găsi și aduce în fața justiției pe cel sau cei vinovați’.

În semn de solidaritate, ministrul de interne al Germaniei, Thomas de Maiziere, se va deplasa la Dortmund miercuri seara, pentru a asista la meciul din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, împotriva echipei de fotbal AS Monaco. Meciul prevăzut să aibă loc marți seara la Dortmund a fost amânat cu aproape 24 de ore, după ce o explozie a avariat autocarul echipei Borussia Dortmund, înainte de meciul din Liga Campionilor contra AS Monaco, rănind un jucător și un polițist.

Potrivit presei germane, poliția examinează și pista islamistă după ce a descoperit o scrisoare de revendicare, în care era evocată gruparea Statul Islamic. O altă revendicare, difuzată online, atribuie atacul unui grup antifascist.

‘Pot spune că ancheta se desfășoară pe toate planurile’, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne german, Tobias Platte. Acesta nu a vrut să precizeze dacă pista islamistă este privilegiată, în condițiile în care modul de acțiune nu seamănă cu atentatele jihadiste cu care Germania a fost confruntată.

Autoritățile germane sunt în stare de alertă din cauza amenințării jihadiste care vizează Germania, mai ales după atacul cu un camion care a avut loc în 19 decembrie la Berlin, soldat cu 12 morți și revendicat de SI. În afară de acest atac, SI a revendicat în 2016 o crimă la Hamburg (nord), un atentat cu bombă la Ansbach (sud), soldat cu 15 răniți, și un atac cu toporul într-un tren din Bavaria, soldat cu 5 răniți.

95 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 9 =