Accesul la enciclopedia online Wikipedia este blocat în Turcia din cauza intrărilor care susțineau că țara sprijină terorismul, a informat duminică autoritatea pentru telecomunicații din această țară, citată de DPA.

„În pofida tuturor eforturilor, conținutul care susține în mod eronat că Turcia sprijină organizațiile teroriste nu a fost eliminat”, a declarat autoritatea menționată într-o postare pe Twitter, adăugând că în contextul în care o blocare selectivă a conținutului este imposibilă, accesarea întregii platforme a fost blocată.

Internauții au constatat cu surprindere sâmbătă că nu mai puteau accesa site-ul Wikipedia, faimos pentru intrările sale de tip enciclopedic pe o multitudine de subiecte.

Într-un mesaj primit de unii utilizatori se preciza că blocarea este o „măsura administrativă”, deși nu există niciun ordin judecătoresc și nu a fost invocat niciun motiv în acest sens. Potrivit DPA, interdicția pare să afecteze intrările în orice limbă.

TurkeyBlocks, un grup de monitorizare care urmărește accesul la site-uri în Turcia, a confirmat că măsura a intrat în vigoare sâmbătă în jurul orei locale 8 dimineața (05.00 GMT).

Turcia blochează zeci de mii de site-uri, în trecut autoritățile din această țară restricționând accesul la platforme precum YouTube și Twitter.

129 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here