Caută
Close this search box.

Atenție, se ridică mașinile în sectorul 4… dacă nu aveți numărul de telefon la vedere!

Consiliul Local sector 4 a adoptat, luni, un proiect de hotărâre prin care se împuternicește Direcția Generală de Poliție Locală să ridice, transporte, depoziteze și elibereze vehiculele staționate neregulamentar pe raza sectorului. Hotărârea, care stabileşte şi costurile de recuperare a maşinii, va intra în vigoare săptămâna viitoare, după ce va fi aprobată de Prefectură.

Operațiunile privind ridicarea, transportul, depozitarea în spațiul special amenajat și eliberarea vehiculelor staționate neregulamentar se va efectua de personalul specializat din cadrul Biroului Ridicări Auto al Direcției Generale de Poliție Locală sector 4.

Potrivit proiectului adoptat, înainte de a se demara procedura efectivă de ridicare a mașinii staționate neregulamentar, Direcția Poliție Locală sector 4, prin dispecerat, va contacta telefonic proprietarul/deținătorul autovehiculului conform informațiilor existente din baza de date, sau în parbriz, pentru a-i comunica obligația ca în maxim 30 de minute să se prezinte la autovehicul pentru a evita ridicarea și transportul acestuia.

Autovehiculele ”arestate” vor fi duse la Jilava

Dacă proprietarul/deținătorul nu poate fi contactat (nu există număr de telefon, nu există un răspuns ori telefonul e închis) sau refuză să se prezinte în termenul indicat procedura se consideră efectuată și se va proceda la ridicarea și transportul autovehiculului pe spaţiul amenajat special în comuna Jilava, judeţul Ilfov.

Cuantumul maximal al tarifelor este de 150 de lei pentru ridicare şi transport, din care ridicarea costă 75 de lei.

Dacă proprietarul se întoarce cât timp maşina nu a fost încă transportată la Jilava, autovehiculul este  restituit pe loc, contra sumei de 75 de lei, taxa de ridicare.

Depozitarea maşinii este gratuită timp de două luni

Pentru depozitarea maşinii nu se percepe nicio taxă, cu excepția situației când durata de depozitare depășește două luni. În acest caz, adică după două luni, se percepe o taxă suplimentară de 15 lei/zi de staţionare.

Perioada maximă de depozitare este de 1 an. În situațiile în care proprietarul sau deținătorul legal al vehiculului depozitat nu se prezintă în acest termen pentru ridicare, agenții constatatori din cadrul Poliției Locale, împuterniciți de edilul sectorului 4, vor trece la aplicarea procedurilor din Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri