Caută
Close this search box.

Augustin Lazăr și Laura Codruța Kovesi, la Ministerul Justiției

 

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, și procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, s-au întâlnit luni cu ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Potrivit unor surse judiciare, tema discuției ar fi Mecanismul de Cooperare și Verificare, arată Agerpres.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, săptămâna trecută, că obiectivul său este finalizarea Mecanismului de Cooperare și Verificare înainte ca România să preia președinția Consiliului Uniunii Europene.

„Este o chestiune de prestigiu la care țin foarte mult”, a declarat prim-ministrul Grindeanu, la Palatul Victoria, într-o conferință de presă comună cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

La rândul său, oficialul european a afirmat că sistemul juridic românesc a devenit un model pentru alte state membre ale Uniunii Europene, iar acesta este un motiv de mândrie pentru cetățenii României. De asemenea, a mai spus el, în prezent România face „ultimii pași” într-un „maraton” al cărui scop final este ca statul de drept să fie un concept „ireversibil”.

„Facem ultimii pași într-un maraton. Scopul meu este să încheiem acest maraton, (…) să spunem împreună că acest proces este ireversibil”, a subliniat el, adăugând că „singurul garant al acestui proces este poporul român”.

Oficialul european a făcut referire la cel mai recent raport MCV referitor la România și a precizat că garanția menținerii standardelor este „în mâinile poporului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri