Relaţiile dintre România şi Regatul Unit vor atinge anul acesta, cel mai înalt nivel, a declarat ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell.

Diplomatul a vorbit într-un interviu acordat Digi24 despre cooperarea din domeniul militar între țara noastră și Marea Britanie. Avioane de luptă, distrugătoare şi peste o mie de militari britanici vor participa, anul acesta, la antrenamente în România.

Regatul Unit a trimis în România patru avioane de luptă Eurofighter Tayphoon, care vor ajuta la apărarea spaţiului aerian. Iar acesta este doar începutul, a spus Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti.

„Acest an 2017 este cel mai intensiv în ce privește relațiile româno-britanice. Am primit 4 avioane Tayphoon, care or să fie aici toată vara, poliție aeriană, operațiune NATO cu colegi români și o să avem 1.000 de soldați britanici aici, în România, în 2017. Lucrăm aici cu românii la exerciții”, a explicat ambasadorul.

În plus, armata britanică este gata să sprijine toate statele din zona Mării Negre, în ceea ce priveşte apărarea.

„Aceasta este o decizie pentru NATO, dar și pentru litoralul Mării Negre. Sunt trei țări din NATO: Turcia, Bulgaria și România și ei trebuie să stabilească care este cea mai eficientă formă de colaborare. Marea Britanie este un prieten pentru România, Bulgaria și Turcia și noi suntem gata să colaborăm”, a spus Ambasadorul Marii Britanii în România pentru digi24.

Paul Brummell a insistat că toată această desfăşurare de forţe are scop defensiv.

„Evenimentele din acest an sunt un semn că vrem să intensificăm colaborarea și în sectorul pe mare, pământ și aer și facem asta pentru a demonstra că NATO înseamnă ceva, că noi lucrăm împreună într-un mod productiv pentru apărarea cetățenilor”, a spus diplomatul.

FOTO: evz.ro

196 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here