Caută
Close this search box.

Ben Todică povesteşte australienilor despre frumuseţile României

De multe ori, meandrele existenţei sunt atât de complicate, încât le putem include în ciclul intitulat sugestiv ”Viaţa bate filmul”, sau cu alte cuvinte realitatea este de multe ori mai spectaculoasă decât fantezia.
Un destin extrem de interesant este cel al unui român adevărat, cunoscut de foarte multă lume ca Ben Todică. Numele lui din acte este Benoni Todică, născut la data de 23 noiembrie 1952, în satul Ezer, comuna Puieşti, judeţul Vaslui, părinţi fiind Aurica şi Gheorghe Todică.
Acum are 3 copii, o soţie chinezoiacă Ming, cetăţenie română şi australiană şi o viaţă tumultoasă trăită la… Melbourne. Vorbeşte fluent limbile engleză,  italiană, dar cel mai dulce rosteşte în română. Multe din experienţele sale teribile sunt consemnate în cartea intitulată sugestiv ”Între două lumi”.
A fost sudor, electronist, director de cinematograf, iar apoi cineast, producător TV, inginer de sunet, realizator de emisiuni de radio. Marile lui pasiuni sunt electronica, fotografia, muzica, tenisul de câmp şi plimbările în mijlocul naturii.
A realizat numeroase filme, dintre care amintim doar câteva: Perseverenţa (1978) care a câştigat marele premiu la Festivalul Naţional de Producători de Filme în 1979,  Cheile din Nera (1976), Meditare (1976); Visul (1975), a fost nominalizat la al treilea premiu la Festivalul de stat al producătorilor de film, Primii paşi (1979), Oxigen (1976) Lanţul (1976).
A poposit pe pământ australian în 1979, deşi îşi dorea să ajungă în Suedia.
Urmează mai multe cursuri la Monash University din Melvourne, apoi alte cursuri de sunet şi canto. Acum face numeroase emisiuni de radio şi televiziune.
Deviza sa este, a fost şi va fi mereu următoarea:  ”România rămâne Paradisul meu”.
Prietenul meu Pavel Rătundeanu-Ferghete mi-a vorbit de multe ori despre aventurile lui Ben Todică prin lumea largă. Interesant este că volumele lui Ferghete văd lumina tiparului, cu ajutorul lui Ben. Aşa pune el suflet în toate proiectele româneşti.
Ben este sufletul comunităţii româneşti din Melbourne şi vrea mereu să ducă mai departe, frumuseţile greu de explicat, în doar câteva cuvinte, din ţara unde s-a născut şi s-a format.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri