Caută
Close this search box.

Camera Deputaților a retrimis cazul lui Eugen Bejinariu la Comisia Juridică

 

Cererea DNA de încuviinţare a urmăririi penale în cazul deputatului PSD Eugen Bejinariu nu va mai intra marți pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor, pentru dezbateri şi vot final. Solicitarea DNA a fost trimisă Parlamentului încă de anul trecut, însă fostul Legislativ nu a dat un vot, scrie News.ro.

O nouă amânare în cazul lui Eugen Bejinariu. Cererea de ridicare a imunității nu va mai fi discutată astăzi în plenul Camerei Deputaților, după ce a fost retrimisă la Comisia Jurudică pentru un nou raport.

Retrimiterea la Comisia Juridică a fost adoptată prin vot majoritar al PSD și ALDE la solicitarea lui Eugen Nicolicea, președintele comisiei. El a motivat prin faptul că raportul a fost făcut în noiembrie anul trecut, când în Parlament erau alți deputați și că trebuie suspus la vot un raport făcut de actuala comisie juridică.

Decizia a fost luată în şedinţa Biroului Permanent de luni, a anunţat secretarul acestui for, Ioana Bran. Întrebată ce se întâmplă cu cererea DNA de încuviinţare a urmăririi penale în cazul lui Eugen Bejinariu, Ioana Bran a spus că acest punct a fost introdus pe ordinea de zi a plenului de marţi, pentru dezbateri şi vot final.

Plenul Camerei Deputaţilor în care urma să fie votată cererea DNA de urmărire penală a fostului ministru PSD Eugen Bejinariu a fost suspendat, pe 5 decembrie 2016, din lipsă de cvorum, după ce cu o săptămână înainte şedinţa nu s-a putut desfăşura tot din lipsă de cvorum.

La alegerile din 11 decembrie, Eugen Bejinariu a fost ales deputat din partea PSD pentru un nou mandat.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, în 14 februarie, că cererea DNA privind urmărirea penală a deputatului Eugen Bejinariu, care datează din mandatul trecut, va fi votată curând, explicând că, până acum, subiectul a fost amânat pentru că pe ordinea de zi a plenului au fost „subiecte mai importante”.

Procurorii DNA vor să îl pună sub acuzare pe Eugen Bejinariu pentru că, în perioada în care a fost ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, încălcând dispoziţiile privind achiziţiile publice, a iniţiat şi a susţinut proiectele hotărârilor de guvern nr. 1473 din 11 decembrie 2003 şi nr. 470 din 1 aprilie 2004, prin care s-a aprobat încheierea, între Guvern şi Fujitsu Siemens Computers GmbH, a unui contract comercial de închiriere de licenţe referitor la produsele Microsoft, invocându-se, în mod nereal, calitatea companiei de unic distribuitor pentru aceste produse, în scopul favorizării acesteia prin evitarea organizării unei licitaţii publice.

Eugen Bejinariu mai este suspectat că a iniţiat şi susţinut proiectul Hotărârii de Guvern nr. 1778 din 21 octombrie 2004, prin care s-a aprobat extinderea contractului comercial de închiriere de licenţe încheiat la data de 15 aprilie 2004 între Guvern şi Fujitsu Siemens Computers GmbH şi pentru produsele educaţionale Microsoft, fără a exista un necesar fundamentat. Procurorii susţin că Bejinariu a semnat contractul comercial de închiriere licenţe Microsoft din 15 aprilie 2004 şi actul adiţional la acesta, cunoscând că nu era justificată achiziţia din sursă unică.

Prejudiciul produs statului prin aceste contracte care au avut la bază hotărâri de Guvern a fost estimat de procurorii DNA la 66.965.343 de dolari, sumă care a reprezentat un folos patrimonial necuvenit pentru compania Fujitsu Siemens Computers GmbH.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri