Caută
Close this search box.

CASA REGALĂ a ROMÂNIE mesaj de ULTIMĂ ORĂ! Ce spune moștenitorul Regelui Mihai

Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta, Custodele Coroanei române, a adresat miercuri un discurs în sala de plen a Camerei Deputaților, cu ocazia ședinței comune jubiliare a Parlamentului României dedicată aniversării centenarului “Iași – Capitala Regatului României 1916 – 1918 și Oraș al Marii Uniri”, precum și împlinirii a o sută de ani de la adoptarea, de către Senatul și Adunarea Deputaților reunite la Iași, a legilor reformatoare ale statului român: legea agrară și legea electorală.

”Domnule președinte al Senatului,

Domnule președinte al Camerei Deputaților,

Doamnelor și domnilor membri ai Parlamentului,

Acum un secol, Regele Ferdinand a condus ţara prin momentele cele mai grele și mai măreţe ale istoriei noastre. Străbunicul meu şi-a câştigat numele de “Întregitorul” pentru că, alături de bravii săi soldaţi și de națiune, a luptat pentru împlinirea visului românilor – Marea Unire.

Sesiunea găzduită în această zi de Parlamentul României, instituția fundamentală a democrației și libertăților noastre, are încă o semnificație profundă: în afară de onorarea trecutului, evenimentul de astăzi arată că, în lumea noastră incertă și plină de pericole, România este o țară inteligentă, stabilă, care prețuiește continuitatea, care construiește viitorul pe temelia trecutului și care poate deveni un exemplu de echilibru și măsură pe continent.

A aduce omagiu regilor noștri, a comemora sacrificiul armatei și a manifesta gratitudine față de națiunea română este, așadar, o datorie patriotică și civică. Dar nu numai atât. A vorbi despre cumpăna prin care a trecut România acum 100 de ani este un mod de a zidi viitorul.

Pentru mine, sesiunea de astăzi a Parlamentului nu este o comemorare, ci o inspirație pentru viitor. Regele Ferdinand și Regina Maria sunt părinții istoriei noastre moderne. Dacă vom reuși să ne ridicăm la înălțimea morală a strămoșilor noştri, noi vom birui prezentul și vom ști să ne scriem viitorul”, spus Alteța SA regală Principesa Margareta,moștenitoarea tronului regal.

 

Un răspuns

  1. Parasuta asta crede ca hohenzollernii, care au ucis UN MILION de romani si au Furat tezaurul tarii mai sint pretuiti de romanii adevarati?Chiar asa? Trebuie sa fii RETARDAT pt a fi parlamentar roman? ”…şi împlinirii a 100 de ani de la adoptarea legilor reformatoare ale statului român: legea agrară şi legea electorală de către Adunarea Deputaţilor şi Senat, reunite la Iaşi.”!!! Mai, idiotilor, legile aste au devenit realitate DUPA RAZBOI, nu in 1917, deci ce sarbatoriti voir? In 1917 criminalul Ferdinand doar le-a PROMIS taranilor pamint, nu a existat nici o lege privitoare la reforma agrara si la legea electorala, dementilor!In 2017 se implinesc exact 100 de ani de la FURTUL TEZAURULUI si de la bataliile de la Marasesti, Marasti si Oituz, dementilor, comemorati-i pe roamanii care au murit atunci, nu pe Marghiolita Duda, sceleratilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri