Caută
Close this search box.

CE gimnastică: Ponor nu s-a calificat în finala de la sol, pentru că arbitrii au revenit asupra notei

Cătălina Ponor a ratat calificarea în finala la sol la Campionatele Europene de la Cluj-Napoca, după ce arbitrii au revenit asupra notei, a declarat, pentru Agerpres, Anca Grigoraș, director tehnic în cadrul Federației Române de Gimnastică.

Inițial, arbitrii au notat exercițiul sportivei române cu 13,566, lucru care o situa pe poziția a patra care îi asigura calificarea.

După revizuirea notei, scorul D al Cătălinei Ponor a fost micșorat cu jumătate de punct pentru că aceasta a ratat o cerință. Astfel că sportiva a primit în cele din urmă nota 13,066, care o situează pe poziția a 10-a, în afara finalei la sol.

„Din păcate, Cătălina nu a intrat în finala la sol. Ea a ratat o cerință, iar arbitrii au fost luați de val inițial, de atmosfera din tribune. Dar trebuie să fim corecți, mai ales că suntem la noi acasă. Este o chestiune pur matematică. Ea a ratat o cerință și acest lucru se sancționează cu jumătate de punct. Sunt sigură că nici Cătălina nu și-ar fi dorit să ia locul altei concurente în finală dacă nu avea acest drept”, a declarat Anca Grigoraș.

FOTO: tvr.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri