Caută
Close this search box.

CE: Günther Oettinger îi numește pe Erdogan, Putin și Trump ‘autocrați huligani’

Comisarul european pentru buget, Günther Oettinger, criticat în numeroase rânduri pentru exprimarea sa tranșantă, i-a descris miercuri pe președinții turc Recep Tayyip Erdogan, rus Vladimir Putin și american Donald Trump drept ‘autocrați huligani’, relatează AFP.

‘Într-o lume care se îndreaptă către dezordine (…) cu autocrați huligani din ce în ce mai zgomotoși la Ankara, Moscova și poate chiar într-o aripă a Casei Albe, la Washington, avem nevoie de stabilitate, avem nevoie de valori sigure și avem nevoie mai mult ca oricând de mai multă solidaritate în UE’, a declarat Oettinger la un forum european de la Bruxelles.

‘Proiectul european este vechi de 60 de ani, însă rămâne un proiect pentru viitor. Pentru că uniunea păcii, a comunității valorilor, toate acestea sunt mai importante ca oricând’, a insistat comisarul european.

Günther Oettinger este un obișnuit al controverselor. El a provocat un scandal în Germania și critici din partea Beijingului după ce a folosit termenul peiorativ ‘oblici’ pentru a-i descrie pe chinezi, la sfârșitul lunii octombrie 2016 la Hamburg (nordul Germaniei) în fața unor oameni de afaceri. El a stârnit de asemenea reacții negative după ce a criticat în aceeași zi ‘impunerea căsătoriilor între homosexuali’ în Germania. Oettinger și-a cerut apoi scuze pentru aceste declarații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri