Caută
Close this search box.

Circa o mie de oameni protestează în Prelungirea Ghencea: Vrem pasaj şi vrem lărgire, păcăleala nu mai ţine

 

În jur de o mie de persoane participă, sâmbătă, la un marş de protest în zona Prelungirea Ghencea, oamenii fiind nemulţumiţi că, deşi se discută de mai mulţi ani despre proiectul ,,Supralărgire Prelungirea Ghencea – Domneşti’’, lucrările încă nu au fost demarate.

Protestul a început la ora 11.00, fiind prezenţi aproximativ o mie de oameni, unii însoţiţi şi de copii, arată Mediafax.

„Le cerem să-şi facă treaba: să urgenteze lărgirea şi pasajul, să prezinte public un calendar concret al etapelor şi al alocărilor bugetare. Între timp, să ia măsuri pentru siguranţa circulaţiei în zonă: să facă trotuare, să marcheze trecerile de pietoni şi să asigure dirijarea circulaţiei în intersecţia cu str. Valea Oltului şi cu Şoseaua de Centură. Proiectul ,,Supralărgire Prelungirea Ghencea – Domneşti’’, votat de Consiliul General al Capitalei în 2006, este amânat de 10 ani şi, în ciuda promisiunilor primite de la autorităţi, nici anul ăsta nu e sigur că vor începe lucrările. Ştim de la Primăria Capitalei că încă nu a fost finalizat proiectul tehnic, nu au fost finalizate măsuratorile limitei administrative dintre Bucureşti şi Ilfov, nu au fost finalizate exproprierile, nu a fost lansată licitaţia pentru lărgire. De asemenea, licitatia pentru proiectul CNAIR ‘’Pasaj suprateran pe drumul judeţean DJ 602 Centura Bucureşti Domneşti’’ a durat aproape 2 ani şi a fost câştigată în final de o firmă aflată în insolvenţă”, scriu organizatorii protestului pe pagina de Facebook a evenimentului.

Pe traseul pe care se desfăşoară marşul, circulaţia rutieră a fost restricţionată până la finalizarea protestului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri