Caută
Close this search box.

Circulație rutieră în condiții de iarnă, mai multe localități fără energie electrică

 

Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă în mai multe județe, zeci de localități nealimentate cu energie electrică, joi dimineață, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

În Vâlcea, peste 700 de consumatori casnici erau nealimentați cu energie electrică joi dimineața, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vâlcea, Cătălin Popescu.

„Potrivit ultimei informări primite de la distribuitorul de energie electrică, la ora 06,00 în județul Vâlcea nu erau alimentați cu energie electrică 783 de consumatori casnici din patru localități din zona de munte. În teren sunt mai multe echipe ale distribuitorului de energie, care acționează pentru remedierea defecțiunilor”, a precizat Cătălin Popescu pentru Agerpres.

Pe drumurile din județ se circulă fără problem, chiar dacă a fost lapoviță în cursul nopții.

Pentru zona montană a județului Vâlcea a fost în vigoare miercuri o avertizare Cod portocaliu de precipitații însemnate cantitativ (ploi și ninsori) și vânt, iar pentru aceeași zonă este în vigoare joi o avertizare Cod galben de precipitații.

Circulația rutieră pe DN 1 (E60), între localitățile Ciucea și Poieni din județul Cluj, și pe DN 1J, între Gârbău și Căpușu Mare, a fost oprită joi, la ora 09,00, în urma prăbușirii unor copaci pe carosabil din cauza vântului puternic, potrivit unei informări a Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliție Române.

La această oră, autoritățile clujene lucrează la tăierea și îndepărtarea copacilor, pentru ca traficul rutier să fie reluat în cel mai scurt timp.

Totodată, în Cluj șapte avioane au întârzieri din cauza gheții

Circulație în condiții de iarnă pe DN 11 există și în Pasul Oituz, potrivit autorităților locale

„În Pasul Oituz se circulă cu o oarecare dificultate din cauza unui strat de zăpadă care s-a depus. Sunt trei mașini ale Direcției de Drumuri care au eliberat șoseaua, iar în zonă se circulă destul de bine, nu sunt cozi, nu e blocată circulația. Pe raza județului Covasna, până la această oră, nu au fost semnalate disfuncționalități nici în trafic, nici în privința alimentării cu energie electrică. Este într-adevăr un fenomen meteo neplăcut să ai zăpadă cu ger aproape de data de 1 mai. Am luat legătura cu primăriile să fie atenționați crescătorii de animale care au ieșit la pășunat”, a arătat Nicolae-Viorel Radocea, subprefect al județului Covasna.

Circulația rutieră în Pasul Tihuța, aflat la granița dintre județele Bistrița-Năsăud și Suceava, este afectată joi dimineață de ninsoare, carosabilul fiind acoperit pe alocuri cu un strat subțire de zăpadă frământată, potrivit datelor publicate pe site-ul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Secția de Drumuri Naționale Bistrița a raportat că, începând de miercuri după-masă, de când a început să ningă, și până joi dimineață, au fost răspândite 30 de tone de sare pe DN 17, în special în zona Tihuța, fiind folosite două autospeciale de deszăpezire.

Una dintre problemele drumarilor a fost vântul puternic, care a atins aproximativ 40 km/h. La această oră, în Pasul Tihuța ninge slab, dar viscolit.

Peste 7.800 de consumatori sunt nealimentați cu energie electrică și în Prahova, 118 puncte de transformare fiind afectate de condițiile meteorologice.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova și Electrica Muntenia Nord, 7.853 de consumatori din 12 localități nu beneficiază de alimentare cu energie electrică în condițiile în care, din cauza zăpezii și a viscolului, s-au rupt conductoare și izolatori, iar în unele zone sunt și copaci căzuți pe liniile electrice. 18 echipe ale Electrica sunt pe teren pentru remedierea problemelor.

De asemenea, ISU a intervenit, până la această oră, pentru degajarea de copaci căzuți în cinci localități ale județului.

Autoritățile din județul Suceava au decis restricționarea circulației pe mai multe porțiuni de drumuri naționale afectate de ninsori pentru autovehiculele care nu sunt echipate cu anvelope de iarnă, a declarat, joi dimineață, pentru AGERPRES, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), generalul Ion Burlui.

Potrivit acestuia, măsurile sunt impuse în zona localităților Ilișești și Păltinoasa, dar și la ieșirea din Sucevița către Pasul Ciumârna. El a mai precizat că pe toate celelalte drumuri județene și naționale din zona montană a județului Suceava se circulă în condiții de iarnă.

Cel puțin 35 de localități erau nealimentate cu energie electrică, joi dimineață, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, plutonierul adjutant Florin Olaru.

Cele 35 de localități afectate sunt din comunele Slobozia Bradului, Dumitrești, Jitia, Vintileasca, Chiojdeni, Vidra, Răcoasa și Țifești.

„Nu avem probleme semnalate pe drumuri, se circulă în condiții de iarnă în tot județul Vrancea. Am avut cel puțin 10 intervenții, în această dimineață, pentru degajarea arborilor căzuți pe carosabil sau pe autoturisme. Zăpada depusă i-a îngreunat și astfel au fost doborâți”, a precizat Florin Olaru.

Județul Vrancea se află sub avertizare Cod portocaliu de ninsori abundente și viscol până vineri.

Circulația în zona montană a județului Buzău se desfășoară în condiții de iarnă, însă niciun drum județean sau național nu este închis, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vasile Prahoveanu.

Potrivit sursei citate, un strat mai mare de zăpadă a fost înregistrat pe DN 10, în zona Barajului Siriu.

„Pe DN 10, de la Siriu spre Brașov, se circulă cu dificultate, stratul de zăpadă este mai mare, iar în celelalte localități de munte zăpada măsoară 1-2 centimetri, dar ninge în continuare”, a mai precizat sursa citată.

La Constanța, Portul Midia rămâne închis din cauza vântului puternic

În Bacău, toate drumurile sunt acoperite cu zăpadă și se circulă în condiții de iarnă.

„Nu avem probleme majore în județ, nu sunt localități nealimentate cu energie electrică. Singura intervenție pe care am avut-o a fost dimineață, la ora 06,00, pentru degajarea unui arbore, din spatele Prefecturii, care era în pericol să cadă”, a precizat căpitanul Andrei Grecu, de la ISU.

Utilajele de deszăpezire se află încă din cursul nopții pe drumurile naționale și județene. Județul Bacău se află sub avertizare Cod portocaliu de ninsori și viscol până vineri la ora 14,00.

Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă în tot județul Neamț, însă nu există drumuri blocate, potrivit informațiilor furnizate de subprefectul Iulian Jugan.

Cel puțin 10 comune au probleme total sau parțial în alimentarea cu energia electrică din cauza vântului care a afectat liniile de medie tensiune. Astfel de probleme sunt în comunele Hangu, Grințieș, Pipirig, Crăcăoani, Dragomirești, Tupilați, Negrești, Văleni, Botești și Tazlău.

Potrivit sursei citate, serviciul unic de urgență 112 este asaltat de zeci de apeluri din partea șoferilor care reclamă starea proastă a carosabilului și care derapează cu autoturismele. Majoritatea au mașinile echipate cu anvelope de vară, improprii atât pentru carosabilul acoperit cu zăpadă cât și pentru temperaturile care sunt în jurul valorii de zero grade, a mai afirmat Jugan.

Reprezentanții ISU Neamț nu au reușit să centralizeze toate problemele cauzate de vremea nefavorabilă din cauza dinamicii situației.

Utilajele de deszăpezire se află pe principalele sectoare de drum național și județean pentru a înlătura zăpada și pentru a împrăștia material antiderapant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri