Caută
Close this search box.

CNADTCU şi CNCS, excluse din procedura de evaluare a doctoratelor

Consiliul Naţional de Atestare a Diplomelor Universitare (CNADTCU) şi Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice (CNCS) nu vor mai evalua şcolile doctorale, aşa cum era prevăzut în legea educaţiei, deputaţii votând eliminarea celor două instituţii din procesul de evaluare a şcolilor doctorale.

Press One a scris că amendamentul prin care Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Certificatelor şi Diplomelor Universitare (CNATDCU) şi Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice (CNCS) sunt eliminate din procesul de evaluare a şcolilor doctorale a fost votat de Camera Deputaţilor în 4 aprilie şi se regăsea într-un raport de 65 de pagini al Comisiei de învăţământ şi al Comisiei de muncă din Camera Deputaţilor, la OUG 96/2016 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniile educaţiei, cercetării, formării profesionale şi sănătăţii. Proiectul a trecut de plenul Camerei, la o zi de la votarea în comisie, cu toate că PNL şi USR au cerut retrimiterea acestuia la comisie.

Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a declarat, marţi, că, la solicitarea Consiliului Naţional al Rectorilor, a propus Parlamentului trei modificări, una dintre ele fiind ca acreditarea să fie făcută la nivel de domeniu de doctorat, şi nu la nivel de şcoală doctorală.

„Şcoala doctorală e o structură administrativă, este ca o facultate. Vrem să evaluăm şi să acredităm domeniile de doctorat, pentru că doctoratul reprezintă nivelul trei de studii universitare. Facem această evaluare pentru programele de licenţă, la nivel masteratului acedredităm domenii de masterat şi, în continuare, domeniile de doctorat, care în general sunt indentice cu masteratul, vor fi evaluate şi acreditate de Agenţia Română de Asiguarea Calităţii în Învăţământul Superior sau de către o altă agenţie de asigurare a calităţii”, a declarat, marţi, citat de News.ro, ministrul Educaţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri