Forţele regimului stalinist din Coreea de Nord au efectuat un exerciţiu masiv de artilerie cu ocazia aniversării a 85 de ani de la fondarea Armatei Poporului Coreean, a anunţat agenţia de ştiri Yonhap, citând surse guvernamentale sud-coreeane neprecizate, informează Reuters.

Sursele citate au declarat că au fost depistate semne ale unui exerciţiu masiv de artilerie în zona oraşului Wonsan din estul Coreei de Nord.

Ministerul Apărării de la Seul nu a comentat încă informaţiile furnizate de Yonhap.

Înainte de eveniment, analiştii spuneau că este foarte posibil ca regimul de la Phenian, condus de Kim Jong-Un, să efectueze noi teste balistice ori nucleare cu ocazia aniversării zilei armatei, situaţie care ar putea atrage o replică din partea Statelor Unite.

Cu o zi înainte, la o reuniune naţională a liderilor militari şi civili nord-coreeni, generalul Pak Yong Sik, ministrul Apărării, a reiterat că Phenianul este pregătit să efectueze atacuri preventive şi să implementeze orice măsură pe care o consideră necesară pentru a se apăra de „imperialişti americani”, relatează The Associated Press.

Coreea de Nord a efectuat mai multe teste balistice şi nucleare în ultimul an şi există indicii că regimul stalinist de la Phenian pregăteşte noi acţiuni de acest fel cu ocazia sărbătoririi a 85 de ani de la fondarea Armatei Poporului Coreean.

25 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 7 =