Caută
Close this search box.

Cozmin Guşă aruncă bomba: ” Ponta a fost răsplătit cu funcţia de şef al PSD de echipa lui Băsescu, după ce l-a trădat pe Geoană”

Consultantul politic Cozmin Guşă, strategul campaniei lui Mircea Geoană din campania prezidentiala din anul 2009 a declarat, la Realitatea TV, că relatările jurnalistului Dan Andronic despre întâlnirea de taina din noaptea alegerilor respective dintre Kovesi, Coldea şi Maior nu reprezintă decât o încercare disperată a lui Traian Băsescu de a se răzbuna pe cei pe care el îi consideră responsabili de prigoana familiei sale sau a Elenei Udrea.

Întrebat dacă o astfel de întâlnire putea să influenţeze rezultatul alegerilor, Cozmin Guşă a declarat: „Bineînţeles că o astfel de întâlnire, dacă era dedicată unor intervenţii operative, prin sistemul de care dispuneau cei prezenţi, mă refeream la cei din conducerea SRI, ar fi putut să influenţeze rezultatul alegerilor. Dan Andronic nu ne spune dacă era vorba despre aşa ceva, despre intervenţii directe asupra unor agenţi de influenţă sau agenţi acoperiţi ai SRI, însă face o chestie pe care nu a mai făcut-o: devoalează nişte lucruri de culise pe care cei obişnuiţi cu regula nescrisă a staff-urilor de campanie, a strategilor şi consultanţilor, nu prea se face. Andronic şi-a asumat să vină nu doar cu dezvăluiri ale unor participanţi, făcute sub anonimat, ci şi cu propriile dezvăluiri, şi ne arată că miza este una mare, este chiar una a disperării unora şi atunci aceste elemente capătă altă relevanţă, mai ales că vin din tabăra celui care a clamat <<v-am ciuruit>>”.

Guşă mai spune că în Campania electorala prezidenţială din 2009 s-au simţit presiuni din partea SRI, atunci când venea vorba despre monitorizarea echipei sale de campanie, prin cea mai simplă metodă, ascultarea telefoanelor: „Sigur că s-au simţit presiuni din partea SRI, în acel moment, pentru că era clar necesitatea de monitorizare a echipei de campanie a lui Geoană, şi prin cel mai simplu mod, respectiv, monitorizarea telefoanelor. Probabil s-au inventat tot felul de dosare de siguranţă naţională, prin care cei care vorbeau cu respectiva persoană, putea să fie şi Sorin Ovidiu Vântu, care era proprietarul Realitatea TV, cei care vorbeau cu el, deveneau, la rândul lor, ascultaţi (…)”.

Pe de altă parte, Guşă a mai explicat cum Victor Ponta a fost răsplătit cu funcţia de şef al PSD, funcţie dată chiar de echipa lui Băsescu, după ce Ponta l-a trădat pe Geoană: „Vorbele lui Băsescu nu au relevanţă în acest caz pentru că sunt o înşiruire uşor disperată, el fiind extrem de inteligent şi dându-şi seama că a mutat greşit de această dată. Ce are relevanţă este doar post scriptum, acolo unde într-adevăr îl ameninţă pe Dragnea direct că s-ar putea să fie vizat de dezvăluirile din 2009, iar în cazul în care există întâlniri ale lui Dragnea, în calitatea sa de şef de campanie al lui Geoană cu Băsescu însuşi cu care avea o relaţie amicală sau cu oameni din campania lui Băsescu, atunci practic tot eşafodajul pe care se construieşte comisia asta de anchetare a fraudării alegerilor se prăbuşeşte. Pentru că e foarte complicat să anchetezi fraudare alegerilor dacă cineva vine şi îţi dă dovezi că tu colaborai cu adversarul din postura ta de fost şef de campanie al lui Geoană, care a fost postura lui Dragnea în acel moment. Dar aici lucrurile, dacă se vor ancheta, se va ajunge repede la un rezultat. Elementele de fraudare au fost extrem de evidente în acel moment. Unele elemente directe, de genul proceselor verbale inversate în care cifra mai mare era dată lui Băsescu, cifra mai mică lui Geoană, deşi votul era invers. Până la lucrurile întâmplate în diaspora unde <<paznicul voturilor>> a fost celebrul colaborator al sistemului, Titus Corlăţean, care l-a nenorocit şi pe Geoană şi apoi l-a nenorocit şi pe Ponta. Sau dovezi de fraudare indirectă, dar efectivă, care ar putea să apară la nivelul lui Ponta care a fost principalul vector al fraudării interne, practic al sifonării de informaţii la nivel cotidian către echipa lui Băsescu. Acesta este un element pe care probabil Dragnea îl urmăreşte, şi aici va fi iarăşi uşor de demonstrat că Victor Ponta a fost, de fapt, agentul lui Băsescu în PSD, în 2009. Sunt foarte multe elemente pe care le putem discuta şi pe care cei din PSD le ştiu. De altfel, dacă vă uitaţi şi analizaţi, Ponta a şi fost răsplătit imediat după alegeri, în 2010, deşi nimeni nu miza pe asta, cu funcţia de preşedinte al PSD, dată chiar de către echipa care l-a sprijinit pe Băsescu în campania din 2009 care avea o mare influenţă şi în PSD, după cum bine ştiţi şi, de altfel, chiar cu Dan Andronic care a fost unul dintre artizanii campaniei informale a lui Ponta, prin care l-a învins pe Geoană în alegerile din 2010 de la partid. Deci Ponta a fost răsplătit de către Băsescu pentru trădarea lui şi va putea să fie dovedit”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri