Caută
Close this search box.

Cozonacul lui Scărlătescu pregătit pentru Paște. Câteva trucuri

 

Juratul din cadrul emisiunilor cu profil culinar, Cătălin Scărlătescu, gătește ireproșabil, fiind unul dintre cei mai apreciați Chefi din România. Impresionează întotdeauna prin standardele ridicate în ce privesc preparatele ce îi poartă semnătura. Cei care au avut ocazia să le deguste și au fost încântați de ele, vor fi surprinși și de gustul inegalabil al acestui desert de sărbătoare.

Un cozonac tradițional iese în evidență datorită gustului său bogat în nucă și cacao. Frământat și modelat individual, cozonacul pregătit de Chef Scărlătescu păstrează rețeta originală și gustul autentic românesc.

A face un cozonac delicios este o reală provocare.  Un cozonac bun depinde de calitatea făinii, de timpul dedicat frământării, de cât de bun este cuptorul (să nu ardă, să coacă bine pe toate părțile, să aibă intensitatea flăcării potrivită) și de multe alte secrete.

Iată ce trucuri propune de Chef Cătălin Scărlătescu pentru a face cozonaci gustoşi şi pufoşi:

Ingredientele trebuie să aibă aceeasi temperatură! Scoate-le din timp, aproximativ cu 3-4 ore înainte pentru a le permite să ajungă la temperatura camerei.

Dospitul se face la o temperatură de 35 de grade și umiditate  80.

Pentru copt, cuptorul trebuie încălzit la 160 de grade iar spre sfârșit temperatura trebuie coborâtă la 140 grade, pentru a îi perimte cozonacului să se coacă bine.

Bucătăria trebuie să fie călduroasă şi, după ce faceţi aluatul, e bine să nu deschideţi uşa sau geamul, pentru a nu se face curent.

Toate ingredientele lichide trebuie să fie călduţe – nu foarte fierbinţi, nu foarte reci.

Vasul în care frământaţi aluatul trebuie să fie călduţ. Pentru asta, îl puteţi clăti cu apă fierbinte şi apoi şterge foarte bine.

Cozonacul va avea o culoare frumoasă dacă mixati ouăle cu puţină sare.

Dar dacă totuși, nu aveți chef sau răbdarea necesară și vă doriți un cozonac veritabil, care păstrează gustul autentic românesc, puteți comanda pe mai multe site-uri specific, inclusive pe cel în care îl veți găsi pe cel preparat de Chef Scărlătescu: http://dulcesicevainplus.ro/cozonacul-lui-scarlatescu/

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri