Caută
Close this search box.

Cristian Mandeal si Oxana Corjos pe scena Salii Radio

Vineri, 28 aprilie 2017, doua mari personalitati ale vietii muzicale va invita la ora 19, in Sala Mihail Jora a Societatii de Radio la un concert-eveniment: dirijorul Cristian Mandeal si pianista Oxana Corjos.

Orchestra Nationala Radio deschide programul serii cu suita orchestrala a lui Ravel : „Ma mere L’Oye” . Compusa initial pentru pian in 1910, „Mama gasca” este orchestrata in 1911 si  extinsa ca muzica de balet in 1912.  Ravel a numit cele cinci parti „pentru copii” astfel : Pavane pentru Frumoasa Adormita (lent), Micul mormant a lui Tom (moderat), Micuta fata urata( miscare de mars), Printesa Pagodelor (mars), Conversatia intre Frumoasa si Bestia (miscare de vals moderata) si Gradina fermecata (lent si grav). Este una dintre cele mai cantate compozitii a lui Ravel si o minunata cale spre povesti, copilarie, visare, evadare pentru fiecare auditor de orice varsta.

Burleasca pentru pian si orchestra de Richard Strauss o are solista pe pianista Oxana Corjos, una dintre cele mai apreciate pianiste ale generatiei sale. Partitura de numai 20 de minute are un continuu dialog intre orchestra si pian, solistul confruntandu-se cu parti de virtuozitate si de dificultate pe care Hans von Bullow, pianistul caruia Strauss i-a dedicat aceasta partitura, le-a catalogat drept  „imposibil de cantat”.

Simfonia nr.2 in mi minor, op.27 de Serghei Rachmaninov a fost scrisa in 1907 si a fost dirijata in premiera de insusi compozitorul rus.  Are patru parti: Largo-allegro moderato, Allegro molto, Adagio, Allegro vivace, cu o durata de 60 de minute in care fiecare instrument are un rol important in armonie, in miscare, in amplitudinea sonora. In aceasta seara, Orchestra Natioanala Radio va fi condusa de Maestrul Cristian Mandeal, o personalitate marcanta a muzicii romanesti care, cu siguranta, isi va dovedi energia si muzicalitatea in relatie cu partitura, cu orchestra si cu publicul receptor din sala si de pe undele radio.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri