Caută
Close this search box.

Daniel Buda, atac la Sorin Grindeanu: „Un guvern al pierzaniei!“

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, efectuează în aceste zile o vizită oficială în Grecia, prilej cu care a inaugurat, alături de premierul Alexis Tsipras, tunelul din Valea Tempi, ultimul tronson al autostrăzii care traversează Grecia între Atena şi Salonic.

„Vorbim despre un proiect colosal, un adevărat simbol în ceea ce priveşte sprijinul de lungă durată acordat Greciei de către Uniunea Europeană, deoarece construcţia autostrăzii a început în anii ’90 cu fondurile europene ale politicii de coeziune“, a declarat Corina Creţu. Vestea a determinat reacţia europarlamentarului Daniel Buda, care este extrem de dezamăgit de faptul că România este încă corigentă în privinţa absorbţiei fondurilor europene.

„Guvernul Grindeanu, un guvern al „pierzaniei și al rușinii” atunci când vine vorba de fonduri europene! Și nu numai! Domnule Grindeanu, vă simțiți confortabil să știți că doamna Comisar Corina Crețu inaugurează autostrăzi în Grecia iar în România încă se mai circulă pe drumuri de pământ? Din păcate, aceasta este cruda realitate. Grecia, o țară până mai ieri în colaps, cu datorii externe colosale și cu probleme financiare arhicunoscute, pe care nici nu are rost să le readuc în discuție reușește, iată, să acceseze fonduri europene din Politica de Coeziune și să își dezvolte infrastructura rutieră. Iar România, cu toate pârghiile umane și financiare existente, nu este capabilă să absoarbă în mod eficient și susținut bani europeni. Frustrant, nu?! Să ai din România un Comisar European pe Dezvoltare Regională, capabil să îți ofere suport logistic, informațional și tot ce vrei iar tu, guvern „al pierzaniei”, când vine vorba de fonduri și nu numai, să te zbați în mediocritate, incapacitate administrativă, preocupat doar de creșterile salariale pe spatele mediului privat de afaceri pe care îl sufocați cu taxe și impozite, este mai mult decât o crimă de „Les Majestate”! Degeaba la Bruxelles sunt reprezentanți care se bat în instituții și în comisii de specialitate pentru ca țara noastră să nu mai fie Cenușăreasa Uniunii Europene dacă factorii decidenți din instituțiile naționale fac politică după principiul „după noi, potopul și nouă să ne fie bine”. Tocmai de aceea, îi solicit public din nou domnului Grindeanu să comunice de îndată calendarul autorizării Autorităților de Management care să permită absorbția eficientă a fondurilor europene!“, ne-a declarat euroalesul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri