Caută
Close this search box.

Deputat Jobbik: Universitățile finanțate de Ungaria în România, afectate de modificarea legii Educației

Nu doar Universitatea Central Europeană a lui George Soros, ci și universitățile din Transilvania finanțate de Guvernul Ungariei ar putea fi afectate de un amendament la legea Educației din țara vecină, a avertizat un parlamentar al formațiunii extremiste Jobbik, Istvan Szavay.

Amendamentul respectiv – care ar urma să fie dezbătut în parlament miercuri și care este susținut de partidul de guvernământ – prevede că nici o instituție de învățământ superior străină nu va putea funcționa în Ungaria în lipsa unui acord interguvernamental.

Universitățile din Transilvania finanțate parțial de Budapesta nu funcționează în baza unui astfel de acord, spune Istvan Szavay.

Acesta a adăugat că, deși ideile și mentalitatea promovate de Universitatea Central Europeană nu au avut mai nimic în comun cu ideologia Jobbik, care nu vrea să îl apere pe Soros, formațiunea dezaprobă inițiativă „bolșevică” a partidului premierului Viktor Orban. Astfel, partidul aflat la guvernare încearcă să distragă atenția de la problemele din educație și sănătate, precum și de la fenomenul corupției, susține Istvan Szavay, citat de digi24.ro. Peste 10.000 de oameni au mărşăluit, duminică, pe principalele bulevarde ale capitalei Ungariei în semn de solidaritate cu universitatea împotriva căreia premierul Viktor Orban a declanşat o puternică ofensivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri