Caută
Close this search box.

Duminică se încheie Festivalul Spotlight din Bucureşti

 

Cea de-a treia ediţie a Festivalului Spotlight a început pe ploaie şi frig, dar se sfârşeşte pe vreme bună, perfectă pentru bucureştenii dornici de o plimbare şi de văzut ceva frumos.

Astfel că de la mohoreala şi umiditatea din prima seară, în care nu au ieşit mai mult de 300 de spectatori, treptat, au venit cu miile pe Calea Victoriei să admire jocurile de lumini.

În fiecarea seară de la ora 20.30 până la ora 23.00, pornind de la râul Dâmboviţa şi până la Palatul Regal, Calea Victoriei a devenit pietonală şi s-a lăsat pradă laserelor, culorilor şi muzicii. Bucureştenii au ieşit cu mic, cu mare, iar copiii s-au simţit cei mai câştigaţi şi liberi critici de artă. Ca de exemplu, o mamă îi explica puştiului său de circa 3-4 ani despre senzaţia pe care o simte la un joc de lumini, iar copilul i-a replicat “ce e aia senzaţie şi la ce foloseşte?”.

 

Au fost organizate peste 20 de locuri în care spoturile de lumini au creat o lume mirifică pe clădirile istorice ale Bucureştiului, cu proiecţii video-mapping şi instalaţii luminoase.

Artişti din 9 ţări au avut un loc de joacă de 7000 de metri pătraţi. Piaţa Revoluţiei a reprezentat o zonă rurală cu dealuri, dar şi valurile unui ocean, astfel proiecţia creeză iluzia mişcării, în timp ce faţada Palatului Telefoanelor reinterpretează clasicul joc Pac Man, iar pe strada Lipscani a fost o instalaţie cu peste 3300 de led-uri.

Anul acesta, Spotlight a avut şi o instalaţie pe apă de peste 15 metri lungime şi 10 metri lăţime, cu răţuşte multicolore pe Râul Dâmboviţa.

Festivalul Internaţional al Luminii se încheie duminică seara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri