Caută
Close this search box.

Erdogan: Am devenit o singură fiinţă. Opoziția acuză fraude şi vrea renumărarea voturilor

Turcii au ieşit aseară pe străzi ca să celebreze noua Constituţie. Au fluturat steagurile naţionale, dar şi pe cele ale vechiului Imperiu Otoman. Modificările aduse legii fundamentale, aprobate prin referendumul de ieri, îl vor transforma pe preşedintele Recep Erdogan în cel mai puternic lider pe care l-a avut Turcia după Mustafa Kemal Ataturk.

Rezultatul a fost strâns: 51,4 la sută dintre votanţi au fost pentru reforma statului, 48,6 la sută au spus NU. Opoziția cere acum o renumărare a voturilor, pentru că ar fi avut loc o serie de nereguli. Nici nu a savurat bine victoria, că liderul de la Ankara vrea acum un alt referendum – pentru reintroducerea pedepsei cu moartea.

Triumfător, Recep Erdogan s-a adresat susţinătorilor săi adunaţi la Ankara.

„Am devenit o singură fiinţă, am devenit puternici împreună, am devenit fraţi şi surori! Nimeni nu-mi poate ameninţa naţiunea! Cei care au ameninţat-o şi-au găsit răspunsul în urnele de vot!”, a spus Recep Erdogan, preşedintele Turciei.

În schimb, opoziţia nu a acceptat rezultatul şi susţine că sunt suspiciuni de fraudă, astfel încât să câştige actuala putere.

„Cei care au susţinut tabăra „Da” au călcat în picioare principiile legale. Constituţiile sunt ale tuturor, nu ale unei familii, unei părţi ale societăţii sau unei persoane. Cel puțin 50% din populaţie a spus „nu” acestei modificări constituţionale”, a acuzat Kemal Kilicdaroglu, lider al opoziţiei., potrivit digi24.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri