Caută
Close this search box.

Florin Totan şi Orchestra Sinfonia readuc „Bucuriile muzicii” în Centrul Vechi

O nouă serie de concerte, marca Florin Totan, este în plină desfăşurare. După succesul înregistrat cu Orchestra Sinfonia Bucureşti la debutul din Parcul Colţea, urmat de periplul prin oraşele importante ale României, maestrul Florin Totan revine cu „Bucuriile muzicii” în Capitală, sâmbătă 29 aprilie, de la ora 19.00, la Teatrul de pe Lipscani.

Dirijorul Florin Totan s-a născut în 1955, la Bucureşti, într-o familie de muzicieni. A studiat dirijatul de orchestră cu Constantin Bugeanu la Universitatea Națională de Muzică din București.

Cel mai important moment al carierei lui muzicale a fost întâlnirea cu „legendarul Celibidache”, studiind cu acesta cursul de Fenomenologie Muzicală, între 1982-1990 la Munchen și Mainz. De asemenea a studiat în 1983 la Chigiana Musical Academy din Siena (Italia), cu recunoscutul Franco Ferarra, participând de asemenea la Berlin și Paris (1990-1991), la cursurile de dirijat oferite de Richard Schumacher.

Florin Totan este laureat al concursurilor internaționale de la Murzzuschlag (Austria) în 1990 și Berlin (Germania) în 1991, dirijind în finală Berliner Symphonie Orkester în vestita sală Schauspielhaus. A dirijat la festivaluri prestigioase, precum Paris – Jouvissy (1985), Avignon (1990,1992,1994), Bergamo (1997, 2008 și 2012) și Festivalul Mozart din Brescia (2005), Enescu-București (1998), Primul Festival al Muzicii Românești de la Londra (2005).

De peste un deceniu, dirijorul Florin Totan predă Filozofia dirijorală și muzicală a lui Sergiu Celibidache (titlul acestui proiect fiind In Memoriam CELIBIDACHE) în Spania, Italia, Portugalia, SUA, Brazilia, Anglia, Franța.

Începând cu 1 ianuarie 2000 devine dirijor al orchestrei simfonice a Filarmonicii Ion Dumitrescu din Râmnicu Vâlcea.

”În concertul meu de la Teatrul de pe Lipscani, ca în toate spectacolele din țară desfaşurate în săli de concerte, în parcuri în mall-uri, ba chiar şi în cămine culturale, fac o pledoarie pentru muzica clasică în general și pentru frumos, bine și adevăr, adică pentru valorile perene ale Antichității grecești. Valori care astăzi trebuie repuse pe tapet în socialul romănesc… Aceasta este lupta mea şi a colegilor mei. Vorbesc pe scenă despre compozitori și filosofi, stiluri și curente, literatură și arte frumoase, despre împărați și mari duhovnici, despre credinţă şi iubire, cu îndemnul de întoarcere la carte, la lectura mântuitoare și ieşirea din mrejele «civilizaţiei» supratehnologizate”, a declarat maestrul Totan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri