Caută
Close this search box.

Guvernul desecretizează documentele Armatei privind mineriada din iunie 1990

Guvernul a elaborat un proiect de hotărâre care prevede desecretizarea unor documente emise de Ministerul Apărării Naţionale (MApN) referitoare la perioada Mineriadei, în contexul în care Parchetul General a solicitat acest lucru în dosarul care vizează evenimentele din iunie 1990.

Potrivit documentului înregistrat la Secretariatul General al Guvenului (SGG), este vorba despre o notă raport şi mai multe situaţii centralizatoare privind produse şi bunuri materiale.

„Având în vedere obiectul dosarului penal nr. 47/2014, Secţia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, instituţie care instrumentează cauza, a solicitat declasificarea informaţiilor clasificate secrete de stat, nivel de secretizare <<secret>>, cuprinse în documentele emise de Ministerul Apărării Naţionale în luna iunie 1990 (…) întrucât dezvăluirea acestora nu mai poate prejudicia siguranţa naţională, apărarea ţării, ordinea publică ori interesele persoanelor de drept public sau privat deţinătoare”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

În dosarul Mineriadei din 1990, au fost inculpaţi fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, dar şi fostul premier Petre Roman.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri