Caută
Close this search box.

Imaginea presupusului atacator de la metroul din Sankt Petersburg, publicată de presa rusă

Atentat

Presa rusă a publicat luni după-amiază o primă imagine cu presupusul atacator de la metrou, care a abandonat o servietă plină cu explozibili într-o garnitură de metrou care circula de la Piaţa Sennaia spre Tehnologiceski Institut, transmite Interfax.

Autorităţile ruse au emis mandate de căutare pentru două persoane în urma atacului de luni, de la metroul din Sankt Petersburg, au declarat surse apropiate anchetei pentru Interfax.

Bomba dezamorsată în staţia de metrou Ploşcead Vosstaniia ar fi conţinut un kilogram de explozibili şi şrapnel, au declarat surse citate sub acoperirea anonimatului de Russia Today.

Bomba se afla într-o geantă neagră lăsată pe peron.

Reprezentanţii Comisiei de Investigaţii din Rusia au lansat luni după-amiază o anchetă pentru act terorist în urma exploziei care a zguduit garnitura de metrou din Sankt Petersburg. Autorităţile ruse au transmis că zece persoane şi-au pierdut viaţa, în vreme ce alte 37 au fost rănite, transmite Sputnik, citat de News.ro.

De asemenea, comisia a catalogat explozia ca fiind un atac teorist, dar mai multe scenarii sunt luate în considerare în acest moment.

Premierul Rusiei, Dimitri Medvedev, a catalogat explozia de la metrou drept un atentat terorist, susţinând că persoanele rănite vor primi îngrijirea medicală de care au nevoie în spitalele din metropola Sankt Petersburg.

”Toţi cei răniţi în atentatul terorist din Sankt Petersburg vor primi toată îngrijirea medicală de care au nevoie. Indicaţii au fost transmise în acest sens miniştrilor Sănătăţii şi de Urgenţă”, a scris premierul rus într-un mesaj postat pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri