Caută
Close this search box.

INOVAFEST aduce în competiţie 250 de liceeni, la Universitatea Politehnică

Cea de-a-IX-a ediţie a festivalului naţional de creativitate şi inventică, INOVAFEST îşi deschide astăzi porţile la Universitatea Politehnica din Bucureşti.
Peste 250 de elevi din toată ţara, din ciclul liceal de învăţământ, vor fi, în perioada 6-7 aprilie, artizanii mai multor expoziţii, sesiuni de comunicări şi implicit, ai concursului de produse speciale ale ediţiei din 2017. ”Principalele obiective ale INOVAFEST se axează pe conştientizarea procesului de creativitate şi inovare, descoperirea şi mobilizarea talentului creativ, însuşirea unor metode şi tehnici de dezvoltare a creativităţii, precum și exinderea spectrului de rezultate/ produse ale învăţării. Acestora li se adaugă promovarea, sub factorii creativităţii şi inovării, a noi modele de performanţă şcolară, promovarea tehnologiilor didactice de succes şi promovarea imaginii instituţiilor de învăţământ preuniversitar şi universitar participante la acest eveniment”, precizează un comunicat de presă difuzat de organizatori.
Festivalul,  ce va fi împărţit în 5 secţiuni, va reuni elevii din clasele IX-XII din mai multe licee din ţară, dar şi pe profesorii acestora, într-o competiţie a valorii, ingeniozităţii şi creativităţii. Astfel, prima sesiune va fi expoziţia de machete funcţionale şi prezentare de produse  multimedia (reviste şi ziare, filme didactice, pagini web, soft-uri) pe tema festivalului realizate de elevi şi cadre didactice.
Aceasta va fi urmată de concursul de produse ale elevilor cu tema:”Inovaţie, creativitate, competitivitate”.
 
Cea mai aşteptată este sesiunea de comuncări cu tema: ”Inovaţie, creativitate, competitivitate, interdisciplinaritate în activitatea didactică”, sesiune ce va fi urmată de expoziţia de postere şi afişe de promovare a unităţilor de învăţământ participante la festival şi expoziţia de carte.
Evenimentul se va desfăşura în corpul AN-holul central din incinta Universităţii Politehnica Bucureşti. Potrivit reprezentanţilor Universităţii Politehnica din Bucureşti “complexitatea acestui amplu festival al şcolii româneşti INOVAFEST se conturează, tot mai pregnant, de la o ediţie la alta, atât prin interesul manifestat de către reprezentanţii mediului academic şi universitar,  dar şi prin interesul tot mai crescut din partea elevilor care participă într-un număr substanţial”.
Festivalul oferă tuturor elevilor şi profesorilor ocazia de a-şi testa potenţialul creativ şi inovativ, de a interacţiona cu oameni cu aceleaşi pasiuni, şi, totodată, de a învăţa metodic, prin exerciţiu constant. Organizatorii au precizat că ”amplificarea, educarea şi valorificarea creativităţii, încă de pe băncile şcolii, constituie, nu numai o necesitate de ordin personal, ci şi o imperioasă nevoie socială, menirea ei fiind să asigure rezolvarea problemelor, mai mari sau mai mici, cu care se confruntă lumea contemporană”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri