Caută
Close this search box.

Joia Mare i-a unit pe credincioșii catolici şi pe cei ortodocși. Ritualul spălării picioarelor, păstrat în lumea creştină

Paşte ortodox si catolic

Anul acesta, Paştele catolic şi cel ortodox sunt din nou la aceeaşi dată. Slujba oficiată azi dimineaţă de Papa Francisc reprezintă începutul sărbătorilor pascale pentru catolici.

Bazilica Sfântul Petru a fost neîncăpătoare astăzi, la ceremonia din Joia Mare. Suveranul Pontif a ţinut să le reamintească înalţilor prelaţi că în vremuri atât de tulburi ca cele pe care le trăim trebuiesă aducă bucurie credincioşilor.

Papa Francisc: „Blândeţea şi integritatea aduc bucuria săracilor, îi aduc pe calea cea bună pe păcătoşi, aduce alinare celor frământaţi”.

Nu e prima dată când Papa Francisc demonstrează că vorbele sale nu sunt în van. Astăzi, înainte de ritualul spălării picioarelor, ritual pe care Suveranul Pontif l-a oficiat, ca şi anul trecut, într-un penitenciar de lângă Roma, Papa Francisc a inaugurat, potrivit tvr.ro, o spălătorie pentru oamenii fără locuinţe.

În Joia Mare, Iisus a spălat picioarele celor 12 apostoli, înainte de Cina cea de Taină. Toate aceste momente au fost reeditate la Galaţi de arhiepiscopul Dunării de Jos, Casian Crăciun, împreună cu 12 orfani.

„În aceastã zi, Domnul ne-a dăruit calea cea mai bună pentru a învia sufletește, pentru a ne curăți sufletele noastre de toate greșelile, păcatele și patimile noastre”, a spus Casian Crăciun.

Copiii orfani, toţi băieţi, cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani, aflaţi în ocrotire la mai multe centre de plasament din Galaţi, au fost foarte emoţionaţi şi, totodată, bucuroşi că astăzi i-au întruchipat pe apostoli. Cei mici au primit apoi încălţări noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri