Caută
Close this search box.

Kida Ramadan, liderul mafioților din serialul ”4 Blocks”, într-o incursiune la București

 

În 8 mai se va lansa pe canalul de televiziune TNT cea mai titrată miniserie europeană a momentului, ”4 Blocks”, o producție germană care a avut premiera mondială în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Berlin 2017.

 Am văzut primul episod, proiectat la lansarea oficială organizată de TNT în România și este super-tare. Și asta din mai multe puncte de vedere: povestea este inedită, cel puțin pentru români, pentru că introduce telespectatorul în universul comunității arabe din Berlin; principalele personaje fac parte dintr-un clan de mafioți care își duc traiul din distribuția de droguri; actorii sunt perfecți; Berlinul este personajul colectiv și decorul de bază, filmarea și montajul sunt demențiale, ritmate și agresive, muzica vine de-acolo, din inima de gangster… exact ce trebuie pentru ca rețeta să poată fi savurată.

Producția a fost filmată la Berlin, cu o distribuţie formată din actori deja consacraţi, dar şi cu nou-veniţi și, potrivit caietului de presă, este primul serial german spus din perspectiva unei bande arabe. Este o poveste brută şi autentică, un portret meticulos cercetat, dar ridicat la nivel de ficțiune al cartierului berlinez, a crimei organizate care alimentează acest oraş hedonist, un magnet pentru nonconformişti şi turişti.

Și pentru că este vorba despre oameni, serialul spune povestea despre prietenie și familie, despre trădare și vinovăție din sânul clanului arab care trăieşte în Neukölln, un cartier mărginaş al Berlinului.

Personajul principal este Ali „Toni“ Hamady (Kida Khodr Ramadan), care, împreună cu soția sa, Kalila (Maryam Zaree), vrea să plece din cartier, părăsind astfel şi o afacere de droguri profitabilă. Cu toate acestea, atunci când cumnatul său, Latif (Massiv), este arestat într-un raid, el este forțat să îşi protejeze familia, nedorind  să cedeze controlul fratelui său imprevizibil, Abbas (Veysel Gelin), care plănuia să devină următorul lider de clan. Revenirea lui Vince (Frederick Lau), un vechi prieten în care simte că poate avea încredere, aduce înapoi speranța unui viitor în limitele legii, dar se pare că nu există nicio scăpare din spirala descendentă a criminalității.

Vizionarea primului episod al mini-seriei s-a lăsat cu fiori reci pe șira spinării după ce a apărut din senin, în carne și oase, chiar liderul bandei criminale! Din fericire pentru cei prezenți a venit doar actorul Kida Khodr Ramadan, nu Ali „Toni“ Hamady, personajul atât de veridic construit.

De fapt, cum și-a construit personajul? Kida Ramadan a spus că nu are nici o legătură cu Ali, dar timp de câteva luni a intrat în pielea lui, s-a plimbat pe străzile cartierelor arăbești, a împrumutat alura, gestica și mimica persoanelor dubioase, tăcerea lor… de a ajuns familia, prietenii să îl întrebe ce s-a întâmplat cu el, dacă are probleme sau poate are nevoie de ajutor. În plus, a revizionat foarte multe filme cu gangsteri, începând, firește, cu Robert De Niro din ”Scarface”.

Cu glume și multă autoironie, Kida Ramadan a povestit că pentru el nu este o necunoscută viața străzii din Berlin și că în film ”mafioții sunt personajele pozitive, iar poliția cele negative”. El, Kida, în viața de zi cu zi se străduie să fie o persoană bună și să îi accepte pe toți cei care poposesc sau trec prin viața sa așa cum sunt.

Cât de autentică este povestea din film tot actorul german a explicat: ”Foarte autentică!”. Și continuă: ”Sunt născut în 1976, am 40 de ani. Familia mea a plecat din Beirut în acel an, în timpul Războiului Civil, alături de alți non-combatanți. M-am născut pe drum și aveam trei luni când am ajuns cu familia în Berlin. Practic sunt de când mă știu berlinez. Pe la opt ani am ajuns mare vedetă în presa germană, dar și în cea internațională. S-a dat o spargere la un supermarket de lângă noi și am fost fotografiat cărând un televizor mai mare decât mine. Poza aia ar putea să mai existe prin vreo arhivă. A făcut înconjurul lumii!”, râde Kida.

Da, cam așa se prezintă un super-actor care a reușit să-i dea viață unuia dintre cei mai fioroși mafioți din Germania, rol care i-a adus deja un premiu deși filmul încă nu a fost lansat oficial. Un om blând, pus pe șotii, dar foarte mândru de personajele sale.

Kida Ramadan a povestit pentru MagnaNews că la premiera oficială din cadrul Festivalului de la Berlin a avut câțiva invitați de seamă din rândul comunității arabe și că au fost extreme de încântați de cum au fost reprezentanți în film. Ce răsplată mai mare ca asta poate fi!?

Descoperit într-o tabără de vară de regizorul, Neco Çelik, Kida Khodr Ramadan și-a făcut debutul cu filmul „Everyday Life” (2003). În „Ummah – Among Friends” (2012), Ramadan a jucat pentru prima oară alături de Frederick Lau, într-un rol care i-a adus nominalizarea la Filmpreis și Premiile Actorilor Germani. În 2017 el poate fi văzut în „Only God Can Judge Me”.”

Din 8 mai, „4 Blocks” va putea fi urmărit în fiecare luni, de la 22:55, la TNT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri