Strada Mântuleasa este zonă protejată a Capitalei. Locuitorii din zonă sunt revoltaţi că pe strada lor se va ridica un bloc de 25 de metri înălţime, pe locul unde cândva a fost şcoala unde a învăţat Mircea Eliade.

Oamenii au dat în judecată Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi cer anularea avizelor de construire.

„Suntem mai mulți vecini care deja am formulat o cerere de chemare în judecată. În instanţă următorul termen este in luna mai, pe 16. Noi am chemat în instanță Consiliul General al Municipiului București pentru că această instituţie a eliberat absolut toate autorizațiile posibile, astfel încât să se construiască un centru de birouri în cartierul Mântuleasa. Din păcate, primăria ne-a respins absolut toate obiecțiile, absolut toate, și au aprobat absolut toate cerințele investitorului”, a explicat Răzvan Rada, locatar pe strada Mântuleasa.

Localnicii spun că au făcut nenumărate sesizări la primărie, dar fără nici un rezultat.

„Împreună cu ceilalţi care stăm pe această stradă, vecini, am reuşit să stopăm acest proiect. Mai mult decât atât, nu s-a dat aprobare, s-a refăcut, şi acum se doreşte construirea a trei corpuri cu 25 de metri, când planul urbanistic zonal prevede doar o înălţime maximă de 13 metri în această zonă pentru că face parte din centrul vechi al Bucureştiului. Și, mai mult decât atât, problema cu care ne confruntăm este următoarea: imaginaţi-vă că ceea ce se doreşte să se facă aici sunt birouri. În contextul în care vedeţi cu ochiul liber ce circulaţie este pe această strada, este infernală, vedeţi ce problemă e cu parcarea că n-ai unde să-ţi pui maşinile, în momentul în care se vor face clădiri de birouri imaginați-vă cam ce se va întâmpla în această zona”, a adăugat Radu Ghițescu, locatar.

În replică, reprezentanţii Primăriei Capitalei spun că avizele au fost date legal. Într-un răspuns pentru Digi24, municipalitatea a precizat că cei care locuiesc în zonă nu au participat la dezbaterile publice pentru acest proiect.

„Procedura de avizare a documentaţiilor de urbanism presupune prezentarea lucrărilor în cadrul Comisiei tehnice de Amenajarea Teritoriului şi Urbanism din cadrul Primăriei Municipiului Bucuresti (…) Pentru proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) – Str. Mântuleasa nr. 7 – 9, Sector 3, s-au obţinut toate avizele favorabile şi pe baza lor s-a emis Avizul arhitectului-şef”, se arată în comunicatul trimis de Primăria Capitalei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here