Caută
Close this search box.

Meteo: Alertă de intensificări ale vântului, ploi şi ninsori

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteo de intensificări ale vântului, precipitaţii moderate cantitativ şi ninsori la munte, valabilă de joi, 6 aprilie, de la ora 16.00 până sâmbătă, 8 aprilie, ora 09.00.

În intervalul menţionat, vor fi precipitaţii mai ales în regiunile nordice, estice şi centrale, precum şi la munte, unde se vor cumula cantităţi de 15…20 l/mp şi izolat 25 l/mp.

Vor fi ploi, mai ales averse şi se vor semnala descărcări electrice, iar în Maramureş şi Transilvania, începând cu dimineaţa zilei de vineri (7 aprilie) temporar precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

În zona montană vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, mai ales la altitudini de peste 1 500 m, iar vântul va avea intensificări cu viteze de peste 70…80 km/h, viscolind şi spulberând zăpada, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curbură.

Intensificări ale vântului vor fi şi în restul teritoriului, cu rafale de până la 50…60 km/h.

În cursul nopţilor de vineri spre sâmbătă (7/8 aprilie) şi sâmbătă spre duminică (8/9 aprilie) se va produce brumă local în Maramureş, Transilvania, Oltenia, nordul Munteniei şi pe arii restrânse în rest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri