Meteorologii anunță că revin ploile, iar în anumite zone se vor strânge cantităţi mai importante de apă.

Cea mai mare parte a Europei se află sub influenţa unei mase de aer cald de orgine mediteraneană, iar în foarte multe ţări, maximele vor putea urca spre 20 de grade Celsius şi în următoare două zile, arată Digi24.

De miercuri însă, aerul rece din zona Penisulei Scandinave se va extinde spre ţările centrale şi sud-estice, unde va aduce precipitaţii destul de importante cantitativ.

Din acest motiv și la noi vremea va fi capricioasă în perioada următoare. Mâine ploile vor fi prezente mai ales în regiunile sudice şi vestice, apoi la mijlocul săptămânii vor cuprinde aproape întreaga ţara. Vor fi tunete, fulgere şi chiar condiţii de grindină, iar pe spaţii restânse se vor acumula cantităţi mai importante de apă. În prag de weekend va mai ploua slab în interiorul arcului carpatic şi prin est.

În ceea ce privește temperaturile, acestea vor scădea ușor. La început, răcirea se va face resimţită în vest, centru şi nord, astfel că şi pe parcursul zilei de joi se vor mai putea atinge maxime de 19..20 de grade în Muntenia.

Vineri însă, atmosfera va deveni răcoroasă peste tot şi nu se vor mai depăşi 15…16 grade Celsius. Minimele vor fi negative în special în depresiunile intramontane, unde se va forma bruma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here