Caută
Close this search box.

Mihaela Grozea Radian, un suflet de artist adevărat

Ultimele zile au fost foarte friguroase în Bucureşti, iar în partea nordică a ţării au revenit oştile generalului Iarnă. Pe o asemenea vreme, eu mă gândesc la nisipul fierbinte de pe malul mării, aşa cum apare el în picturile rafinate semnate de doamna Mihaela Grozea Radian.

Mai multe dintre lucrările sale redau lumina binefăcătoare care se găseşte mumai în zona litoralului.

Dar, mergând mai departe în temele tablourilor sale, se observă, cu uşurinţă, valenţele unui artist înzestrat, care se simte bine şi în peisajul citatin şi în lumea dificilă a portretelor, ori în faţa minunilor florale.

De mai mulţi ani, o urmăresc cu un real interes pe doamna Mihaela Grozea Radian şi mereu sunt surpins de forţa sa de pătrundere, de abordarea unor noi tehnici, fie pictură pe pânză, fie pe carton, ori pe lemn.

Chiar în aceste zile, este prezentă cu lucrări alese în cadrul Salonul Primăverii organizat de Asociaţia Artiştilor Plastici din Bucureşti.

Dar, să parcurgem, măcar şi în parte, firul frumos al vieţii sale. După terminarea cursurilor Liceului de Arte Plastice „N. Tonitza” din Bucureşti, unde capătă în promoţia 1969 o solidă bază de acumulări, este absolventă a Institutului de Arte Plastice „N. Grigorescu”, Bucureşti, Facultatea de Arte Decorative, Secţia Textile-Imprimeuri, promoţia 1970-1974. Aici cunoaşte profesori de valoare, care o canalizează pe drumul fertil al experienţelor plastice importante atât în timp, dar şi în spaţiul occidental şi estic. Este membra a Asociaţiei Artiştilor Plastici din Bucureşti din anul 2010.

În ultimele decenii a fost şi este o prezenţă activă în şirul expoziţiilor colective şi personale, fiind atentă şi la tot ce se întâmplă în domeniul artelor moderne.

Am aflat apoi că scrie cu uşurinţă şi că este foarte atentă cu florile şi pisicile sale. Curtea sa este renumită în lumea artiştilor prin frumuseţile care le ascunde.

La marile sărbători de peste an ne firitisim cu felicitări şi urări de bine. La câteva zile, expediază prietenilor săi de pe reţelele de socializare imagini copleşitoare din toate colţurile lumii, fotografii care pun în lumină o sensibilitate specială.

Doresc să îi transmit, în mod neformal, multă sănătate şi rugămintea fierbinte de a nu ne uita când mai onorează simezele expoziţiilor cu rodul muncii sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri