Caută
Close this search box.

OMV a dat în judecată statul român

Grupul austriac OMV, proprietarul Petrom, a dat în judecată România, la Curtea Internaţională de Arbitraj, pentru că statul român nu a respectat prevederile din contractul de privatizare legate de plata daunelor de mediu.

 

OMV a acţionat în judecată statul român pe 7 martie, la Curtea de Arbitraj de la Paris, pentru că Guvernul nu a plătit o parte din cheltuielile legate de poluarea istorică şi de dezafectarea sondelor, potrivit datelor care apar în raportul pe 2016 al companiei austriece.

„În aprilie 2016, OMV a notificat statul român cu privire la o serie creanţe neplătite de partea română în legătură cu anumite obligaţii de dezafectare a unor sonde şi de refacere a mediului, în valoare cumulată de aproximativ 34 milioane de euro.

Începând cu data trimiterii acestei notificări, elaborată în baza clauzelor acordului de privatizare, OMV şi statul român au avut la dispoziţie 180 de zile pentru a rezolva în mod amiabil neînţelegerea. Acest termen a expirat în 19 octombrie 2016, iar pe 7 martie 2017 OMV a iniţiat procedurile de arbitraj împotriva statului român, în concordanţă cu regulamentele Camerei Internaţionale de Comerţ de la Paris”, scrie în raport, potrivit economica.net.

Potrivit evaluărilor făcute de OMV, suma totală pe care o are de recuperat de la statul român ca urmare a acestui tip de cheltuieli se ridică la 542 de milioane de euro.

Suma de aproximativ 542 milioane de euro din situatiile financiare reprezintă valoarea estimată prezentă a întregii creanţe asupra statului roman (inclusiv cererile nerambursate încă). OMV precizează că aceasta valoare include şi lucrările viitoare care urmează să fie efectuate de către companie şi care trebuie rambursate conform prevederilor contractului de privatizare, unele dintre ele pana în 2030. Rambursarea acestor cheltuieli se va solicita Statului român progresiv, pe masura ce lucrările vor fi finalizate, mai spune OMV.

FOTO: capital.ro

Un răspuns

  1. (Aprilie 24, 2017)Frumos stipulent in acel contract, din 2004.Este evident ca totul a fost si este un aranjament, intre austrieici si vanzatorii de tara din Romania, tocmai pentru ca pres-edinte le tarii este omul lor(giohanala Sibiilor), austriecii lovesc din nou, si o vor mai face, pana isi vor recupera toti banii investiti, practic toata afacerea-de miliarde- lor va deveni cumparata co ‘zero” euro(lei, etc.), iar aceasta datorita faptului ca si in 2004(si inainte) cat si la zi, intreaga conducere politica si administrativa a tarii(la nivel inalt) colcaie de sabotori, spioni si vanzatori de tara, si in acest caz Romania va plati si va mai plati si in cele care vor urma, pentru ca asta este o modalitate sigura de distrugere a unei natii si stat.Daca putinle cadre oneste si inteligente din Armata, Politie, SS si Justitie ar avea si curaj si un dram de real patriotism, ar trebui sa se puna in fruntea maselor si sa declanseze o adevarata REVOLUTIE de o zi, in care cei 4- 5mii de banditi superticalositi ai tarii(toti pres-edinti, toti pm-ii, 99% din parlamente,toti sefii de camera, ceva ministri si ceva clientele din teritoriu) sa fie arestati, judecati si condamnati (pe fapte reale), la minim 10 ani de temnita grea(munca silnica zi zilnica) iar primii 15-20 din varf, la fel de legal, executati in public prin spanzurare sau decapitare..

    2-(Apr. 28, 2017)Doi italieni au fost despagubiti cu peste doua milioane de euro pentru combinatul Otelul Rosu(…)_________________––––-____________Iar ei au cumparat pachetul majoritar de actiuni cu doar 500 mii euro…iar asta este nimic, mai toate „privatizarile” au fost facute cu schepsis, in asa fel incat -la un moment dat- statul roman sa plateasca despagubiri, care practic vor anula orice suma de cumparare, pentru ca asa a fost facut targul, cu ministrii, pm-ul, pres-edintele tarii, etc. la data respectiva, adica ei au incasat un comision (nedeclarat) urias, au vandut mai pe nimic respectivele intreprinderi si au stipulat respectivele articole, tocmai pentru ca statul roman(adica romanii) sa despagubeasca -in timp- toata investitia, si chiar mai mult.In acest timp „negociatorii romani” si-au cumparat vile sau chiar palate prin zone istorice din tari f. afluente, petrec luni de zile/an prin Brazilia, Spania, Miami ,etc., cheltuind -realmente- milioane, si-au cumparat mosii in Romania ,odraslele lor conduc masini de peste un sfert milion euro, etc., iar romanii se bat sa cumpere niste harburi de masini second hand( de fapt la mana a saptea) si sufera tot soiul de privatiuni pentru a nu ajunge in strada, fara casa si masa…Intelegeti cat de uriasa este aceasta mafie romaneasca, care a vandut si continua sa vanda tara? Intelegeti de ce este nevoie de o reala curatenie , adica DISTRUGEREA tottala a acestei clase politice si intoarcerea la Monarhie insa NUMAI cu aport Englez? Este singura sansa a Romaniei, altfel Romania va fi dezintegrata, in mai putin de 20 de ani…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri