Caută
Close this search box.

Papa Francisc: „Îmi cer iertare pentru rușinea suferită de umanitate”

Papa Francisc a condus tradiționala Via Crucis (Drumul Crucii), procesiunea anuală la lumina lumânărilor în jurul Colosseumului din Roma la care au luat parte circa 20.000 de credincioși dar și numeroase forțe de ordine, pe fondul recentelor atacuri din orașele europene.

Potrivit Reuters, Suveranul Pontif a cerut iertare lui Dumnezeu rușinea provocată de „vărsarea zilnică de sânge nevinovat, al femeilor, copiilor și imigranților” și pentru soarta celor care sunt persecutați din cauza rasei, a statutului social și a credinței lor religioase.

Papa Francisc a citit o rugăciune având ca teme principale rușinea și speranța. Referindu-se la scandalurile de abuz sexual din Biserica Catolică, el a vorbit despre „rușinea pentru toate momentele în care noi, episcopii, preoții, frații și călugărițele am scandalizat și rănit biserica” și despre faptul că „prima noastră iubire”, „entuziasmul” și „disponibilitatea” au fost astfel uitate și lăsate să „ruginească”.

Un răspuns

  1. Intotdeuna l-am laudat pe acest papa, considerandu-l un vizionar social, insa aici o cam da cu cadelnitza in zid(adica cu oistea in gard), se pare ca grija lui cea mare a devenit „ranitul bisericii” si nu a oamenilor, iar despre inchizitie nu pomeneste nimic, nici fascismul nu poate fi comparat cu inchizitia….Totusi, la zi, catolicismul este cea mai sociala religie(de anvergura), mai ales in perspectiva ca ei -pana la urma- vor accepta si declara ca nu exista un dumnezeu omnipotent(etc.), ci ca dumnezeul omenirii si al pamantului )poate fi o alta civilizatie(sau confederatie de) extraterestri, care pot distruge -selectiv- numai omenirea, sau chiar planeta, dar care nu au prea mare putere si influenta asupra evolutiei generale , pe Pamant, totusi ne monitorizeaza, pe diverse motive, inclusiv pentru a ne pedepsi(Apocalipsa) cand vor considera ca omenirea este total angrenata in autodistrugere…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri