Caută
Close this search box.

Patru arestări și o femeie rănită, într-o operațiune antiteroristă în Marea Britanie

 

Patru persoane au fost arestate, iar o femeie a fost rănită de glonț joi în cadrul unei operațiuni antiteroriste la Londra, a anunțat poliția capitalei britanice într-un comunicat preluat de AFP.

Femeia, de 20 de ani, a fost rănită într-o casă din nord-vestul Londrei, în cursul unei „operațiuni antiteroriste”. Făcând parte dintre țintele acestei operațiuni, ea a fost spitalizată și plasată sub supravegherea poliției, a precizat comunicatul.

Raidul antiterorist a permis de asemenea arestarea a patru persoane, toate suspectate de activități teroriste: un adolescent de 16 ani și o tânără de 20 de ani au fost arestați la domiciliul vizat, un tânăr de 20 de ani a fost reținut în apropierea acestei locuințe iar o femeie de 43 de ani a fost arestată mai târziu în Kent, în sud-estul Angliei, mai relevă sursa menționată, relatează Agerpres.

„Toți patru au fost arestați sub suspiciunea de a fi comis, pregătit și incitat la acte teroriste”, a declarat poliția în comunicatul său.

„Adresa ( unde a fost efectuată operațiunea de la Londra — n.r.) și persoanele legate de aceasta erau sub supravegherea responsabililor cu lupta antiteroristă, în cadrul unei operațiuni în curs derulate de serviciile de informații”, adaugă comunicatul.

Poliția a precizat că această anchetă nu are legătură cu arestarea joi după-amiaza a unui bărbat înarmat cu cuțite în apropierea parlamentului britanic.

Acest bărbat de 27 de ani a fost arestat pentru „suspiciune de pregătire și executare a unor acte de terorism”, a indicat Scotland Yard.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri