Patruzeci şi trei de localităţi din judeţul Vaslui mai sunt, duminică dimineaţă, fără energie electrică din cauza viscolului şi a zăpezii. În Iaşi trei localităţi nu sunt alimentate cu energie electrică, iar în Bacău două.

Potrivit unui comunicat transmis, duminică, de Delgaz Grid, în judeţele Botoşani, Suceava şi Neamţ nu mai erau linii de medie tensiune nealimentate cu energie electrică.

În Judeţul Iaşi, şase posturi de transformare din Tomeşti, Prisăcani şi Holboca erau fără curent, iar în Bacău nouă posturi de transformare din localităţile Sascut şi Runc nu au energie electrică. De asemenea, în localitatea Runc sunt patru stâlpi rupţi de medie tensiune.

În judeţul Vaslui sunt rupţi 24 de stâlpi de înaltă tensiune şi 300 de stâlpi de medie tensiune ca urmare a condiţiilor meteorologice din ultimele zile. Totodată, sunt distruşi şi peste 60 de stâlpi de joasă tensiune, iar numărul acestora poate creşte în funcţie de evoluţia lucrărilor de reparaţii.

A fost securizată alimentarea cu energie electrică a municipiului Bârlad, iar echipele Delgaz Grid lucrează în continuare pentru realimentarea staţiilor de transformare Murgeni şi Fălciu.

”Refacerea liniilor de medie tensiune din judeţul Vaslui se va finaliza etapizat în cursul săptămânii viitoare, în funcţie de accesul în teren. Majoritatea liniilor de medie tensiune se află la distanţă de drumuri rutiere, iar odată cu topirea zăpezii accesul este dificil pentru utilaje”, arată Delgaz Grid.

Duminică dimineaţă, 43 de localităţi din judeţul Vaslui nu erau alimentate cu energie electrică.

Întrucât unele conductoare sunt rupte şi există riscul să ajungă pe suprafaţa solului, Delgaz Grid atrage atenţia asupra pericolului de electrocutare şi arsuri pe care le reprezintă conductoarele pentru persoanele aflate în vecinătatea acestora.

Echipele companiei noastre şi ale contractorilor lucrează în continuare pentru remedierea avariilor din sistemul de distribuţie, precum şi a deranjamentelor individuale şi colective.

105 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here