Caută
Close this search box.

Peste o tonă de carne de oaie, confiscată la Tulcea

Polițiștii tulceni și medicii veterinari au confiscat în noaptea de marți spre miercuri, pe raza comunei Casimcea, peste 1,3 tone de carne de ovine care erau transportate fără documente de proveniență.

‘Cele 65 de carcase de ovine și organele de animale găsite în autoutilitara care se îndrepta spre județul Constanța au fost, miercuri, transportate spre incinerare la societatea din Smârdan’, a declarant directorul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Tulcea, Mitică Tuchilă, potrivit Agerpres.

Șoferul autovehiculului, un tânăr de 19 ani, din municipiul Constanța, a susținut că urma să vândă pe piețele constănțene cele 1.350 de kilograme de carne de oaie și cele 40 de kilograme de organe de animale pe care le transporta.

‘Conducătorul autoutilitarei a fost sancționat contravențional conform Legii nr.12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite cu amendă în valoare de 5.000 lei’, se menționează într-un comunicat de presă remis miercuri de Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ).

Potrivit DSVSA, acțiunile comune cu IPJ vor continua în zilele următoare, medicii veterinari urmând să asigure serviciul de permanență în perioada sărbătorilor pascale.

Cantitatea de carne confiscată în noaptea de marți spre miercuri este una dintre cele mai mari ridicate de autorități în ultimii ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri