Caută
Close this search box.

Phenianul a ratat lansarea unei rachete

Phenianul a suferit un eşec duminică, cu un nou test de rachetă, a anunţat armata americană, la o zi după o demonstraţie de forţă a regimului, cu o paradă militară uriaşă, relatează AFP.

Președintele american, Donald Trump, și echipa sa militară sunt la curent cu lansarea rachetei nord-coreene, a precizat secretarul Apărării, Jim Mattis, într-o declarație citată de Reuters.

Tentativa de lansare a rachetei vine la o zi după ce Nordul a organizat o paradă militară la Phenian pentru a marca ziua de naștere a fondatorului statului și unde au fost prezentate ceea ce păreau a fi noi rachete balistice.

„Nordul a încercat să lanseze o rachetă neidentificată din apropiere de regiunea Sinpo în această dimineață, dar se presupune că a eșuat”, a precizat duminică, într-un comunicat, Statul Major Interarme (JCS) al Coreei de Sud.

Nu au fost furnizate alte detalii, iar JCS a spus că analizează lansarea.

Totodată, Comandamentul forțelor americane din Pacific (PACOM) relevă că a detectat și urmărit ceea ce presupune a fi lansarea unei rachete nord-coreene la ora 11,21 Hawaii Time (21,21 GMT), pe 15 aprilie, lângă Sinpo, rachetă care „a explodat aproape imediat”, potrivit lui Dave Benham, purtătorul său de cuvânt citat de Reuters

Foto: CNN.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri