Caută
Close this search box.

Poliţia declară război vitezomanilor. Noile radare, spaima şoferilor

Sute de şoferi au fost obligaţi numai în ultimele zile să predea permisele de conducere după ce au fost surprinşi de radar conducând cu viteze mult prea mari.

Noile radare s-au dovedit ultraperformante. Acum, Poliţia a iniţiat o nouă licitaţie pentru achiziţia altor 50 de radere de ultimul tip.

Recordul de viteză în localitate îl deţine în acest moment un bucureştean, surprins în week-end, pe o stradă din Capitală, conducând cu 103 kilometri la oră, pe un sector de drum cu limită de 50 km/h. De altfel, doar sâmbătă, în numai o jumătate de oră, poliţiştii din Capitală au amendat peste 40 de şoferi care au depăşit limita de viteză legală.

Statisticile cu amenzi sunt strâns legate de noile radare din dotarea Poliţiei. Instituţia a achiziţionat cel mai nou model de radar de pe piaţă. Este vorba de opt aparate radar cu laser de tip LTI 20-20 TruCAM, folosite în peste 80 de ţări din întreaga lume, potrivit adevarul.ro. Radarele tip pistol au cameră video HD de înalta fidelitate, capabile să redea marca maşinii, plăcuţa de înmatriculare şi chiar trăsăturile faciale ale şoferilor.

Cele opt aparate sunt folosite, în prezent, de Secţia Poliţie Autostrăzi, Poliţia Capitalei şi Inspectoratele de Poliţie ale judeţelor Argeş, Bacău, Braşov, Suceava, Prahova, Timiş, unde se înregistrează valori mari de trafic.

Tocmai pentru că noile aparate şi-au dovedit eficienţa Poliţia Română a iniţiat o nouă licitaţie în valoare de 2,45 milioane de lei, pentru 50 de radare laser în regim staţionar. Deschiderea ofertelor este programată pentru data de 2 mai 2017.

Citeste mai mult: adev.ro/onuhl4

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri