Caută
Close this search box.

Poliţia din Paris a fost autorizată să verifice bagajele călătorilor cu metroul

 

Prefectul poliţiei din Paris, Michel Cadot, a autorizat miercuri verificarea bagajelor călătorilor cu metroul, în intervalul orar 7-22, ca măsură de consolidare a măsurilor de securitate în transportul public, relatează site-ul cotidianului Le Figaro.

Potrivit Codului de Procedură Penală din Franţa, măsura nu poate fi permanentă şi nu poate depăşi 24 de ore. Prin urmare, acest decret trebuie reînnoit în fiecare zi.

În mod normal, poliţia trebuie să aibă un motiv specific pentru a verifica bagajele cetăţenilor: identificarea unei persoane care intenţionează să comită o infracţiune sau deţinerea unei informaţii privind o persoană căutată. În urma acestui decret al prefectului, poliţiştii vor putea să demareze controale fără o justificare.

Ministerul francez de Interne, Matthias Felk, a lăsat de înţeles că măsura verificării bagajelor călătorilor cu metroul ar putea să rămână în vigoare mai mult timp, pe fondul nivelului ridicat de alertă din Franţa, relatează Mediafax.

Decizia poliţiei pariziene survine la două zile după explozia dintr-un tren de metrou din Sankt-Petersburg, în urma căreia cel puţin 14 persoane au murit, iar alte 49 au fost rănite. Incidentul a fost catalogat de către autorităţile ruse drept un atac terorist şi i-a fost atribuit lui Akbarjon Djalilov, un islamist rus de origine kîrgîză care ar avea legături cu insurgenţii din Siria.

Luni, autorităţile din Paris au suplimentat efectivul de jandarmi cu 140 de persoane, pentru a întări măsurile de securitate în transportul public.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri