Caută
Close this search box.

Poliția Română organizează „Săptămâna prevenirii criminalității”

Anul acesta, în perioada 03 – 07 aprilie,  la nivel naţional se desfăşoară evenimentul „Săptămâna prevenirii criminalităţii”, un bun prilej pentru promovarea activităţii de prevenire a criminalităţii şi pentru dezvoltarea parteneriatelor, atât cu cetăţenii, cât şi cu mediul privat, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Române remis MagnaNews.

03 aprilie – Ziua prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului – ofiţerii de prevenire vor avea întâlniri cu persoanele vârstnice din trei cluburi ale seniorilor, de pe raza a trei sectoare, şi vor participa la întâlnirea organizată de Asociaţia Habitat cu preşedinţii asociaţiilor de proprietari/locatari din municipiul Bucureşti. Informaţiile vor viza comportamentul preventiv, în special în ceea ce priveşte tâlhăriile, furturile din locuinţe şi înşelăciunile, potrivit sursei citate.

04-05 aprilie- Ziua prevenirii criminalităţii informatice – activităţi de informare preventivă în unităţile de învăţământ.

06 aprilie – Ziua prevenirii violenţei în familie – întâlnire de lucru între şefii Secţiilor 1-26 Poliţie şi reprezentanţii ONG-urilor care acţionează în domeniu.

De asemenea se vor desfăşura şi activităţi de informare preventivă în unităţile de învăţământ.

07 aprilie – Ziua siguranţei rutiere – Brigada Rutieră va realiza o acţiune „Porţi deschise”, precum şi simularea unui accident rutier într-o unitate de învăţământ.

În intervalul menţionat, poliţiştii de prevenire, proximitate, ordine publică şi poliţie rutieră din cadrul Direcției de Generale de Poliție a Municipiului București vor desfăşura activităţi de prevenire pe toată raza capitalei, în unități de învățământ, centre sociale și în trafic, se mai arată în comunicatul de presă al Poliției Române.

În condiţiile sociale actuale, prevenția a devenit o soluţie viabilă în abordarea problematicii infracţionale, actul preventiv devenind o componentă obligatorie a oricărei acţiuni poliţieneşti, care poate asigura succesul unei intervenţii poliţieneşti eficiente şi de calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri