Caută
Close this search box.

Premierul Grindeanu: Construcţia autostrăzii Craiova-Piteşti, începe anul viitor

Licitaţia pentru realizarea proiectului tehnic şi a execuţiei efective a autostrăzii Craiova-Piteşti va fi lansată în vară, iar lucrările ar urma să fie demarate la începutul anului viitor, a anunţat, vineri, la Craiova, premierul Sorin Grindeanu.

Aflat în prima sa vizită la fabrica Ford din Craiova, premierul Sorin Grindeanu a afirmat că licitaţia pentru desemnarea constructorului autostrăzii care va lega oraşul de Piteşti, drum solicitat de investitorii din zonă, inclusiv de constructorul american de automobile, va fi lansată în această vară, documentaţia în acest sens urmând să fie finalizată luna viitoare.

“I-am anunţat pe reprezentanţii Ford că la sfârşitul lunii mai documentaţia pentru proiectare plus execuţie va fi finalizată, astfel încât se va putea lansa spre licitaţie. Asta ne face optimişti, gândindu-ne la anumite termene, că în toamna acestui an vom avea câştigătorul acestei licitaţii. Cea mai lungă perioadă ar fi la începutul anului viitor să înceapă efectiv execuţia drumului dintre Piteşti şi Craiova, extrem de important şi pentru Ford, care va avea în jur de 600 de camioane care vor merge pe acest drum, important pentru Craiova, pentru celelalte localităţi, dar important pentru oameni. Deci, la sfârşitul lunii mai, documentaţia finalizată, depusă pentru licitaţie, proiectare plus execuţie, astfel încât să ardem anumite etape care mai lungeau acest proces”, a declarat premierul Sorin Grindeanu, citat de Mediafax.

În cadrul vizitei de la fabrica Ford din Craiova, Grindeanu a avut o întrevedere cu Steven Armstrong, vicepreşedinte şi director operaţional Ford Europa, cu Andrew McCall, vicepreşedinte relaţii guvernamentale Ford Europa şi John Oldham, preşedintele Ford Romania.

La finalul întrevederii, premierul a afirmat că a dorit să vină la Craiova pentru a ”saluta” extinderea companiei.

“Am ţinut să vin la Craiova pentru a saluta ceea ce de fapt se va întâmpla în perioada următoare, şi anume extinderea companiei în Craiova prin angajarea a aproape o mie de persoane, ceea ce înseamnă foarte mult, tocmai pentru a da un semnal de încurajare. E foarte important pentru noi ca marile companii mondiale să găsească în ţara noastră un mediu atractiv, să putem să venim în întâmpinare, astfel încât afacerile pe care le-au deschis, aşa cum e cazul Fordului la Craiova, într-un mediu proprice să se poată dezvolta, iar acest mediu l-au găsit. Încă o mie de oameni, dacă vorbim direct de companie, şi mulţi alţii pentru suplierii care vor da subansamble pentru Craiova. Înţeleg că în această toamnă se va intra pe linie de producţie a unui nou autovehicul, ăsta e un lucru bun. Am discutat ceea ce am discutat în ultimele zile aproape peste tot pe unde am fost, despre infrastructură şi despre problema pe care o are Craiova legată de infrastructură”, a spus Sorin Grindeanu.

La rândul lor, reprezentanţii Ford s-a declarat ”foarte mulţumiţi” de sprijinul primit din partea Guvernului şi din partea autorităţilor locale.

”Suntem foarte mândri de echipa noastră şi de progresul înregistrat în ultimele luni ale acestui an şi suntem foarte bucuroşi să primim în uzina noastră încă 976 de noi angajaţi în vederea pregătirii producţiei modelului EcoSport, a cărui lansare va fi în toamna acestui an. Am avut ocazia ca, înainte de vizită, să putem avea o discuţie cu domnul premier, care a fost extrem de productivă, suntem foarte mulţimiţi de suportul pe care l-am primit din partea Guvernului şi al autorităţilor locale şi aşteptăm cu nerăbdare să avem o lansare cu succes, să creştem în continuare afacerie noastre şi prezenţa noastră aici”, a afirmat Steven Armstrong, vicepreşedinte şi director operaţional Ford Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri