Caută
Close this search box.

Primarul Devei trimis la pușcărie! Va sta 6 ani la răcoare

Primarul municipiului Deva, Mircia Muntean, a fost condamnat definitiv luni de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la şase ani închisoare cu executare, într-un dosar în care este acuzat de conducerea unui autoturism sub influenţa alcoolului.

”Respinge, ca nefondat, apelul formulat de inculpatul Muntean Mircia împotriva sentin?ei penale nr. 468 din data de 10 iunie 2016 pronunţată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția penală în dosarul nr. 2014/1/2015. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă apelantul inculpat la plata sumei de 600 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru apelantul inculpat, până la prezentarea apărătorului ales, în sumă de 100 lei, se suportă din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată, în şedinţă publică, astăzi 24 aprilie 2017”, se arată în MINUTA INSTANȚEI – 309/1/2017.

În 2013, Mircia Muntean a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) la 4 ani închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu.Ulterior, în iunie 2016, el a primit într-un alt dosar, tot la ÎCCJ, doi ani închisoare pentru conducerea unui autoturism sub influența alcoolului. Cele două pedepse au fost contopite, Mircia Muntean urmând să execute 6 ani închisoare cu executare.Cea de-a doua decizie, din iunie 2016, s-a judecat în apel la Completul de cinci judecători de la ÎCCJ, iar decizia de luni, 24 aprilie 2017, este definitivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri