O persoană rănită grav în atentatul cu bombă produs pe 3 aprilie în metroul din Sankt Petersburg a decedat miercuri la spital, a anunțat guvernatorul adjunct al orașului, Anna Mitianina, într-o postare pe Twitter, transmite DPA.

Acest nou deces ridică la 15 numărul victimelor atentatului, produs într-o garnitură de metrou care circula între stațiile Sennaia Ploșciadi și Tehnologiceski Institut din centrul orașului Sankt Petersburg, al doilea ca mărime din Rusia.

În jur de 50 de persoane au fost rănite în atac, atribuit de autorități unui atentator sinucigaș având legături cu extremiști islamiști.

Suspectul principal este cetățeanul rus Akbarjon Djalilov, născut în Kârgâzstan în urmă cu 22 de ani și mort în explozia de la metrou.

Autoritățile au reținut la Sankt Petersburg și Moscova mai multe persoane de origine central-asiatică, suspectate de complicitate cu atentatorul.

Moscova și Sankt Petersburg, cele mai mari orașe ale Federației Ruse, găzduiesc comunități numeroase de muncitori imigranți din foste republici sovietice din Asia Centrală, sosiți în căutare de locuri de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 8 =