Caută
Close this search box.

Scandal la Fed Cup: Ilie Năstase, acuzat de comentarii rasiste la adresa Serenei Williams

Ilie Năstase, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, a provocat un scandal uriaş înaintea întâlnirii cu Marea Britanie, care se desfăşoară la această oră.

„Nasty” riscă să fie sancţionat de Federaţia Internaţională a Tenisului (ITF), după ce ar fi făcut declaraţii rasiste la adresa Serenei Williams, chiar la conferinţa de presă.

Mai mult, jurnaliştii britanici îl acuză pe Năstase că a avut un comportament inadecvat faţă de Anne Keothavong, căpitanul nejucător al Marii Britanii.
Ilie Năstase (70 de ani) şi-ar fi dat în petec înaintea barajului de menţinere în Grupa Mondială II din Fed Cup, fapt pentru care ITF a deschis o anchetă la Mamaia.

Jurnaliştii de la „Daily Mail”, citată de prosport.ro, susţin că Năstase a făcut un comentariu rasist despre copilul nenăscut al Serenei Williams, în timpul conferinţei de presă la care au participat şi jucătoarele echipei noastre:

„Să vedem ce culoare va avea copilul… Ciocolată cu lapte?”.

Vorbele rostite de „Nasty” în română s-au suprapus cu declaraţiile Simonei Halep, care oferea un răspuns în engleză în acel moment, dar se pare că scandaloasa remarcă a putut fi auzită de jurnaliştii prezenţi în sală.

Şefii Federaţiei Române de tenis au refuzat să comenteze incidentul, însă ITF a reacţionat imediat în urma acuzelor lansate de ziariştii britanici: „Nu tolerăm în nici un fel limbajul sau comportamentul discriminatoriu. Suntem la curent cu presupusele declaraţii făcute de căpitanul Ilie Năstase, fapt pentru care am demarat o investigaţie”.

În acest moment, fostul mare jucător riscă să fie interzis la conferinţele de presă din Fed Cup sau chiar să nu mai poată sta pe bancă în timpul meciurilor.

Din păcate, acuzaţiile la adresa lui Năstase nu se opresc aici, iar forul mondial analizează încă un incident fără precedent în competiţia inter-ţări din tenis. Conform sursei citate, Anne Keothavong (33 de ani), antrenoarea echipei oaspete, a fost deranjată de comportamentul sexist al românului. Ilie a uitat că se află într-un cadru oficial, întrebând-o pe fosta jucătoare de tenis, în timp ce făceau o poză împreună: „La ce cameră stai?”

Năstase a făcut-o pe Keothavong să se simtă jenată, spunându-i femeii care este căsătorită şi însărcinată în 18 săptămâni: „Continuăm să ne atragem unul pe altul!”.

Meciurile din Fed Cup încep astăzi, la ora 12.00.

2 răspunsuri

  1. Nastase a fost o stea a sportului romanesc, insa istoria sa arata ca nu degeaba a fost „alintat” cu apelativul „nasty”, in sfarsit cred ca el ar trebui sa renunte la post, sau -altfel- sa fie pus pe liber…Alaturi de marlanii din tribuna a adus un rau greu de reparat imaginii Romaniei, probabil ca in mintea lor suna celebra cantare, „Noi suntem romani, /Noi suntem aici stapani”, de unde mitocaniile aduse la adresa altor natii si jucatoare, inclusiv cu tenta rasiala…Urate obiceiuri…Cum am mai spus” Civilizatia- la nevoie – se si impune”…Acesta a fost cazul aici, insa ne va costa tot pe noi, pe termen lung…Nu are absolut nimic de a face cu ce spun alt dobitoc, ca „suntem o natie mica…”, dimpotriva suntem o natie destul de mare, dar care ne place sa ne tavaslim in mocirla… iar „sefii”-in orice-, oriunde si oricand, dau tonul.Asta este realitatea!

  2. Serena Williams uses the words of Maya Angelou to respond to racist comments
    15 / 24

    From her first Snapchat, Serena Williams has shown nothing but excitement about her pregnancy. Williams posted a sweet note to her unborn baby earlier today, and her fiancee, Alexis Ohanian, posted a cute baby announcement. But Williams also had to post a response to Romanian tennis official Ilie Nastase, who made comments about her pregnancy that are being investigated by the ITF.
    https://www.instagram.com/p/BTR9sj8BAmD/

    It’s sad that she even has to take time to respond to such hatred

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri