Liceul care a dat lumii doi câștigători ai premiului Nobel – Herta Müller şi Stefan Hell – a ajuns un adevărat pericol pentru trecători. Bucăţi mari de tencuială şi chiar cărămizi întregi se desprind frecvent din faţada Liceului Lenau din Timişoara.

Clădirea este un imens șantier după ce firma de construcţii nu s-a înţeles cu reprezentanţii Primăriei, iar lucrările au fost abandonate.

Reabilitarea liceului Nikolaus Lenau a început în urmă cu trei ani. Deocamdată, doar interiorul clădirii a fost renovat. Din cauza unor greşeli în proiect, lucrările au fost abandonate. Din faţada clădirii cad bucăţi întregi de cărămidă, iar în trecut tencuiala desprinsă a făcut şi victime.

Clădirea monument istoric se află chiar în zona zero a orașului, astfel că că sutele de pietoni care trec zilnic pe aici sunt avertizați că în orice moment pot fi răniți de bucățile de cărămidă, potrivit digi24.ro. Dacă pietonii pot evita pericolul ocolind zona, elevii sunt nevoiţi să intre zilnic în clădire.

Între timp, Primăria a dat în judecată firma care trebuia să renoveze fațada și a întrerupt lucrările.

„Există de exemplu un litigiu asupra sumelor aferente construcției și ridicării schelei pentru Lenau, de asemenea există câteva chepenguri la acoperiș. Nu sunt valori mari, însă din punctul nostru de vedere nu sunt corecte, din punctul de vedere al firmei sunt văzute altfel”, spune Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei.

La rândul lor, reprezentanţii firmei de construcţii au nemulţumiri:

„Atâta timp cât noi am aşteptat corectarea proiectului care era în sarcina proiectantului, adică angajatul primăriei, nu s-a întâmplat acest lucru. Am solicitat, de asemenea, plata lucrărilor care s-au executat. Nu s-a efectuat”.

FOTO: adevarul.ro

114 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 9 =