Caută
Close this search box.

Specialist: România, singura țară din Europa unde se moare de Boala albastră

 

În România se înregistrează în continuare cazuri de intoxicație la bebeluși cu nitriți care cauzează decesul, țara noastră fiind singura din Europa unde se moare de Boala albastră, a afirmat, joi, la Buzău, Oana Dublea, specialist în Ministerul Apelor și Pădurilor.

Participantă la un atelier regional pentru promovarea finanțărilor disponibile prin proiectul ‘Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți’, Oana Dublea a declarat că ‘dacă inițial 1.900 de comune erau afectate, în acest moment practic tot teritoriul țării este vulnerabil la poluarea cu nitriți proveniți din surse agricole’, arată Agerpres.

Potrivit sursei citate, în perioada 2008-2016, în România au fost realizate 85 de platforme de depozitare a gunoiului de grajd.

‘Scopul acestui proiect este o mai bună calitate a apei și, în general, a calității vieții. În prima parte a proiectului care se va încheia în luna mai a.c. au fost realizate 85 de platforme echipate complet, fiecare cu o capacitate de 2.000 de metri cubi, pentru partea a doua a proiectului care se va derula în perioada 2017-2022 există fonduri de 48 de milioane de euro’, a spus Dublea.

Ministerul Apelor și Pădurilor a organizat joi la Buzău un atelier regional pentru promovarea finanțărilor disponibile prin proiectul ‘Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți’. La eveniment au participat peste 50 de primari și reprezentanți ai autorităților locale din județele Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea și Vrancea, UAT-uri potențial beneficiare ale finanțărilor nerambursabile disponibile în cadrul proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri